
Že tekvica nemusí plávať len v polievke sme tak trošku naznačili už v závere článku Valašská kuchyňa v súčasnosti. Verte či neverte, ale aj tak zdanlivo „obyčajná“ surovina ako tekvica môže v kuchyni poslúžiť na mnoho spôsobov.
Pavel Václavík, nám už veľmi dobre známy šéfkuchár hotela Lanterna vo Veľkých Karloviciach, ktorý každý mesiac kúzli niečo nevídané a za ktorým do Lanterny cestujú návštevníci niekoľko stovák kilometrov prezradil svoje dva najaktuálnejšie tromfy – na sladko i na slano.
Vďačná surovina
Jeseň bez tekvice by bola ako leto bez slnka. Tejto nenáročnej plodine sa darí takmer v každom kúte sveta a aj keby ste si na nej pochutnávali za surova, o svoje trávenie sa naozaj nemusíte obávať. Je to potravina, ktorá sa mimoriadne dobre znáša. Navyše, je tu ešte jedna informácia i pre tých najtvrdohlavejších odmietačov tekvice, a to, že v jej obsahu si vaše telo nájde slušnú dávku vitamínu A, B a C. Tekvica právom radíme do sekcie zdravá!
Recepty:
Tekvicový koláč
Tekvicové halušky
Dobrú chuť!
-
Nebol pridaný žiadny komentár.