Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3

Aké oleje a tuky používate pri varení a pečení?

9. Nov. 2011 pridal  BEZCHOROBY.SK , Počet videní: 3944x

Milí čitatelia, návštevníci gastro portálu! Po uverejnení článku o kokosových olejoch sme dostali niekoľko otázok na tému používania olejov a tukov pri bežnom varení a pečení. Preto sme sa rozhodli vytvoriť novú diskusnú tému: Aké oleje a tuky používate pri varení a pečení? aby naše odpovede mohlo čítať čím viac čitateľov Gastroslovníka. Veď na to sú fóra a blogy, aby znalosti a názory sa stretli, aby z nich ostatní mohli čerpať inšpiráciu do života. Napíšte nám na akom oleji - tuku pripravujete svoje jedlá. Napíšte aj to, prečo ich používate a samozrejme pýtajte nás čo vás len napadne, samozrejme aj o BIO kokosových olejoch. Myslíme si že 7 ročné skúsenosti s kokosovými olejmi má na Slovensku veľmi málo ľudí. Vieme, že tieto naše skúsenosti vám môžu pomôcť pri jednoduchej a zdravej zmene životného štýlu. Verte nám, oplatí sa vedieť trocha viac o tukoch a mýlite sa, keď si myslíte, že všetky tuky sú vašimi nepriateľmi. Pýtajte sa smelo, rozoberme túto tému do detailov, hor sa do búrlivej diskusie o tom: Aké oleje a tuky používate pri varení a pečení? Pôvodný článok je tu: http://www.gastroslovnik.sk/clanky/clanky-detail/kokosovy-olej-na-varenie-a-pecenie-omega-more/

Aké oleje a tuky používate pri varení a pečení?
Komentáre (26)
  • avatar

    Okamžite po zverejnený našej diskusnej témy nás zaujal voľný inzerát na rafinované stolové oleje, etiketu si môžete k nim pridať aké len chcete a to presne vyjadruje nekalé praktiky tzv. potravinárskeho priemyslu. Zaujalo a prekvapilo nás že v popise zverejnia CHEMICKÝ popis olejov. No jednoducho hnus, čo všetko sú ľudia schopní zjesť len preto, že je to lacné a nemyslite si, že popis “výrobku” je úplný! To nás vôbec neprekvapí že žiadne prospešné esenciálne Omega kyseliny nie sú uvedené pri popise stolových olejov!

    Ako keby ich čerti dali dokopy! Hneď pod touto ponukou je inzercia od toho istého pána Wiliama na rafinovaný repný cukor. Smrteľné ponuky na cestu životom:  rafinovaný olej +rafinovaný cukor -> rafinované civilizačné choroby = smrteľné objatie farmaceutického a zdravotného priemyslu

    1. % Voľných mastných kyselín (FFA): max 0,1
    2. Popol% (*): Max.0.05
    3. Zmydelnenia: 190,32 KOH / g. oleje
    4. Jód hodnota: 134,13 (wijs-Hanus metóda)
    5. Peroxid: 0,2 mmol / kg. oleje
    6. % Mydlá: 0,0005
    7. % Nezmýdelnitelných látok: Max.0.12
    8. Nečistoty: žiadne
    9. % Nasýtených mastných kyselín (-ty kyseliny) :8-12
    10. % Nenasýtených tukov (-ty kyseliny) :87-91
    11. Kŕmenie energie: 900kcal
    12. Železo: <0,02 mg / l
    13. Zloženie mastných kyselín:
    C14: 0: 0,06 C16: 0: 5,77 C18: 0: 4.1 C18: 1: 27,3
    C18: 2: 59,2 C20: 0: 0,27 C18: 3: 0,25

    Pôvodná inzercia: http://www.gastroslovnik.sk/gastro-inzercia/detail/rafinovany-slnecnicovy-olej/
    PS: to všetko z e-mail adresy ktorú založí hocikto za 10 sekúnd? No nie!

    9. Nov. 2011 - 14:20 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Dobrý deň,

    ja varím výlučne na olivovom oleji a všetci sme si doma na ten olej tak zvykli že už slnečnicový nekupujem smile Ten inzerát je len dôkazom ako sa kvôli peniazom hazarduje s ludským zdravím. Dakujem Maja

    10. Nov. 2011 - 10:20 pridal Maja
  • avatar

    Dobrý deň milá Maja,
    píšete, že varíte na kvalitnom (to spravidla znamená aj oveľa vyššiu cenovú kategóriu) olivovom oleji. Som veľmi rada, že ako prvá ste písala do tejto diskusie o olivovom oleji, lebo nedávno som čítala výsledky kontroly kvality viac ako 100 druhov bežne dostupných extra panenských olivových olejov v USA. Výsledky boli šokujúce. Požiadavky na označenie “extra panenský” splnili LEN 4 zo 100. Takže aj v tomto smere je veľmi veľa zavádzajúcich výrobkov.

    Extra panenské, musíme podčiarknuť KVALITNÉ olivové oleje sú veľmi zdravé a vzácne, predovšetkým kvôli obsahu Omega-3 esenciálnych kyselín. Obvykle sú na naše pomery drahé, nad 10€ za liter samozrejme v obchodoch, a vždy sú balené do tmavých fliaš, lebo esenciálne kyseliny sú veľmi háklivé, zničia ich aj teplo aj svetlo.

    Už asi viete čo chcem povedať! Ak chcete zachovať mimoriadne zdravé vlastnosti ozaj kvalitného olivového oleja, musíte ich používať za studena. S tepelnou úpravou Omega-3 esenciálne kyseliny, ktoré potrebuje ľudské telo ako “soľ” sa okamžite znehodnotia, veď práve to je problém aj pri stolových olejoch. Za studena lisovaný slnečnicový olej je super zdravý olej, kým pri rafinovaní nepremenia tieto prospešné tuky na škodlivé.

    Takže je velikánskou pravdou, že olivový olej (ak je kvalitný) je veľmi zdravým tukom kým ho nezohrievate, lebo olivový olej na rozdiel od bio kokosových olejov neznáša vysoké teploty spracovania.

    Mnohokrát som to vysvetlila už ľuďom. Viete problém je v tom, že mnoho ľudí počuje aký je zdravý olivový olej, aký je zdravý kokosový olej, aké sú zdravé za studena lisované oleje ale tieto hodnoty pri spracovaní a užívaní treba aj udržať , veď potom sa stanú takisto nepriateľmi zdravia ako obyčajné chemické oleje, len treba tieto vedomosti mať. Takže mnohokrát v snahe žiť zdravšie kvôli nedostatočným informáciám z počutia my sami znehodnotíme ozajstné hodnoty a pri prospešných olejoch je to pravdou mnohonásobne.

    10. Nov. 2011 - 17:32 pridal BEZCHOROBY.SK
  • Žena

    Dobry den,mna by zauimalo, ked ste tak pekne odprezentovali olej znacky omega&more; ako viete ze sa vyraba tak ako to opisujete, boli ste tam? To neberte ako nezdvorilost, ale taketo bajky pisu na vsetkych etiketach napr. olivovych olejov, ze je vypestovany na ekofarme rucne zberany, lisovany sposobom akym sa lisoval pred 500 rokmi, nepouzivaju sa ziadne postreky na olivovniky atd ...
    Vopred dakujem za odpoved

    11. Nov. 2011 - 12:12 pridal JanaR.
  • avatar

    Dobrý deň milá JanaR,

    na Filipínach sme zatiaľ neboli to je pravda, ale v Holandsku u výrobcu a majiteľa bio značky Omega & more už niekoľkokrát áno a videli sme na desať rokov naspäť všetky osvedčenia podľa ktorých sa vydáva kvalitatívne rozhodnutie, podľa ktorých sa potom udeľuje BIO certifikát, zvyčajne na 2-3 roky.


    Aby kvalita aj počas tohto obdobia bla zaručená, 3-4x do roka berú vzorky: z pôdy, z listov, z kokosovníkov, z kokosových plodov, z dužiny a z kopry a kontrolujú celý postup výroby. Odoberajú pri každej kontrole 30 vzoriek náhodne už zabalených hotových výrobkov a podľa analýz týchto testov udeľujú bio certifikát. Takže to nie je o tom, že sa napíše na obal že je bio a basta, za tým sú prísne podmienky.


    Náš “boj” s bio kokosovým olejom značky Omega & more proti lacným kokosovým olejom je presne to, o čom ste písala. Nakoľko kokosový olej ale aj olivové oleje sú potraviny, môžu ich uviesť na trh bez akejkoľvek kontroly, čo sa týka úradov (stačí jednoduchý oznam o uvedení výrobku na trh): To, či tvrdenia ktoré sú uvedené na obaloch sú pravdivé, či sú dokázateľné s výsledkami laboratórnych testov a certifikátmi nekontroluje nikto. Označenia ako: Extra Virgin, BIO, EKO, EXTRA Panenský , atď.  sa takto môžu objaviť na výrobkoch, ktoré nespĺňajú to, čo sľubujú.
    Krok dopredu je jednotné, nové označenie BIO výrobkov v EU (zelená vlajka a hviezdičky v tvare lístia).

    Zaujímavé je to, že pri nezdravých jedlách nikoho nenapadne spochybňovať to, či sú vhodné vôbec na ľudskú konzumáciu. Nikoho nenapadne opýtať sa výrobcu či svoje výrobky konzumuje deň čo deň, alebo aké hnusné prísady a chemické zložky sa tam pridávajú! Lebo sú lacné? Lebo je to tak, lebo ich konzumujú desaťtisíce ľudí denne?


    Milá JanaR., robíme čo môžeme, každému výrobku pribalíme BIO certifikát výrobcu, snáď tí čestní predajcovia bio výrobkov budú raz robiť to isté  a možno raz ľudia si uvedomujú aj to, že tým budeme čo jeme a pijeme. Uvedomujú si, že kvalita stojí viac peňazí ale oplatí sa ich dať skôr na kvalitné BIO potraviny a napr. na čistú pitnú vodu ako neskôr na lieky alebo chemické potlačenie príznakov chorôb z nekvalitných potravín a životného štýlu.  Treba si uvedomiť, že nič nie je lacnejšie, jednoduchšie a bezbolestnejšie ako PREVENCIA!

    11. Nov. 2011 - 17:06 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Dobrý den,Takže olivové oleje sú dobré len za studena, ak som to dobre pochopila a ktorý je dobrý na vyprážanie a prečo? Vopred ďakujem za odpoveď Maja

    14. Nov. 2011 - 9:32 pridal Maja
  • Žena

    Zauímavá otázka to by aj mňa zauímalo Majka smile

    14. Nov. 2011 - 17:12 pridal JanaR.
  • avatar

    Milá Maja a JanaR.! Napriek tomu, že túto tému pozrelo viac ako 8x10 návštevníkov, iným je to asi jedno čím zničia zdravie svojich blízkych. Gratulujem, ste iné ako ostatné/ý!


    Áno je to tak, olivové oleje (treba zvýrazniť KVALITNÉ OLIVOVÉ OLEJE, iné zbytočne kupovať ) zásadne používajte za studena ak ich používate na podporu zdravia a nie naopak, takže do šalátov, do jogurtu, k ovseným vločkám, atď. všade tam kde olej nezohrievame. Dôvod som už napísala, hlavne aby sa nezničili veľmi -veľmi zdravé Omega-3 kyseliny.


    Určite máte skúsenosti s obyčajnými stolovými olejmi a aj tým ako rýchlo sa spália až do čierna, odporne smrdia a poriadne menia chuť pripravovaných jedál, pred aj po použití pre životné prostredie sú vysoko nebezpečné, po prefiltrovaní sú vhodné ako palivo pre autá s naftovým motorom. Keď varíte na rafinovanom oleji vlastne pripravujete svoje jedlá na pohonnej hmote. Je tu otázka? Je pre ľudský organizmus dobré to isté na čom jazdia aj autá?


    K vašej otázke: ktorý je dobrý na vyprážanie? “Dobré” sú všetky! Otázka by mala znieť takto: Ktorý olej neškodí môjmu zdraviu a zdraviu mojej rodiny pri vyprážaní?


    Je to bio kokosový olej,  je najzdravším olejom na pečenie, varenie, vyprážanie, znáša veľmi vysoké teploty bez poškodenia a bez toho aby sa spálila lebo má inú štruktúru reťazcov sú tzv stredne dlhé. Nespáli sa, nemení chuť jedál, skôr ich zvýrazní a možno ho používať bez toho aby sa vytvorili karcinogénne látky, ktoré ako vieme sú nebezpečné a rakovinotvorné.


    Na stránke Perfect Balance Omega 3-6-9 čo v preklade znamená Perfektne vyvážený pomer Omega esenciálnych kyselín Omega 3-6-9 (je to zmes deviatich za studena lisovaných bio olejov [perfektný tiež do šalátov])  máme zverejnenú voľne dostupnú e-knihu s názvom Cholesterol klamstvo! Oplatí sa to prečítať, ale aby ste nemuseli hľadať a nemysleli, že vás chcem dostať na tú stránku produktu priložím sem priame prepojenie k e-knihe (PDF súbor):
    http://www.bezchoroby.sk/pdf/ako-znizit-cholesterol-cholesterol-klamstvo.pdf

    14. Nov. 2011 - 19:09 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Hustá E-kniha smile

    15. Nov. 2011 - 9:52 pridal Andrej
  • avatar

    Prebeha som net a nasla som o kokosovom oleji len pozitiva, asi nieco na tom bude smile
    http://www.naturalnews.com/025388_oil_coconut.html

    15. Nov. 2011 - 20:45 pridal Maja
  • avatar

    Milá Maja,

    som rada, že si vzala námahu a išla si za informáciami o kokos olejoch. Aj táto stránka je super, podľa mňa najlepšia o kokosových olejoch, samozrejme myslím na obsah. http://coconutresearchcenter.org/index.htm

    Andrej,

    čo znamená hustá E-kniha? Neviem či je to + alebo -! ale zaujíma ma tvoj názor, keď si ju prečítal.

    15. Nov. 2011 - 21:28 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Jednoznacne plus, niekedy taketo informacie cloveku otvoria oci smile

    16. Nov. 2011 - 13:39 pridal Andrej
  • avatar

    Radi sa tiež podelíme o našu skúsenosť s kokosovým olejom.

    Ako nás okamžite presvedčil kokosový olej na varenie?

    Pani Margite Víghovej Gastroslovník je naozaj vďačný za jej recepty, ale nakoľko ona varí a pečie na bio kokosovom oleji, mnohokrát uviedla kokosový olej medzi ingredienciami jej receptov, čo sa nám zo začiatku nepáčilo. Cieľom Gastroslovníka je, aby ste tu našli vyskúšané recepty s presným popisom prípravy a ingrediencií. Boli sme toho názoru, že BIO kokosový olej nie je bežne dostupnou potravinou a môže to vás, nášho čitateľa odradiť od vyskúšania jej receptov. 

    Napísali sme jej niekoľkokrát, aby uviedla ako ingredienciu stolový olej namiesto kokosového oleja, čo sa jej vôbec nepáčilo, nakoľko varí a pečie čo najzdravšie. Boli sme presvedčení, že olivový olej na ktorom varíme, je tou najlepšou podporou pre zdravé stravovanie ale ona nám odhalila našu neinformovanosť, že olivový olej je veľmi zdravým olejom, kým ho používame za studena! Olivový olej totiž neznáša teploty spracovania a stráca všetky svoje dobré vlastnosti, vrátane Omega3 esenciálnych kyselín.

    Nedávno sme dostali od nej balík a v ňom bio kokosový olej značky Omega&more;, aby sme ten olej vyskúšali. No povieme vám, bolo to veľké a naozaj príjemné prekvapenie! Odpísali sme jej naše prvé skúsenosti takto:

    Milá pani Víghová! Váš bio kokosový olej značky Omega&more; je naozaj dobrý aj keď sa musíme priznať, že sme si na ňom len raz ráno robili praženicu. Váš kokosový olej je naozaj dobrý, keď sme to jedli tak nemali sme vôbec pocit nepríjemnej mastnoty v ústach, ako je to pri slnečnicových olejoch. Mali ste pravdu, chuťovo je neutrálny a naozaj sa nám páči na ňom to, že keď sme ho priamo ochutnali tak nie je nepríjemný ako slnečnicový, je jemný a aj praženica bola chutnejšia, mala chuť praženice a nie oleja.

    GastroSlovnik.sk

    16. Nov. 2011 - 14:02 pridal GastroSlovnik
  • avatar

    Andrej!

    Vďaka, ale uznanie patrí lekárovi, ktorý konečne mal odvahu povedať ľuďom pravdu. Myslím si, že aj u nás by bolo fajn keby taký “lekári-liečitelia” boli, lenže realita je iná, predpisujú nezdravé lieky ako rodičia kupujú nezdravé lentilky pre svoje detičky, ktorých “vraj” milujú. Lásku by bolo možné vyjadriť aj inak, napr. piecť a variť na zdravom kokosovom oleji, a napchávať ich zelinami a ovociami!

    Ak máš záujem o e-knihu o tukoch, choď na http://www.bezchoroby.sk zapíš sa na odber správ a dostaneš e-knihu s názvom: POZOR! V kuchyni máte zákerného vraha! Tam som písala o zdravých a nezdravých tukoch “koncentrát” najdôležitejších znalostí.

    Pre GastroSlovník: Som rada, že náš “boj” o bio kokosový olej sa skončil, som rada že na takej platforme akým je Gastroslovnik sa mi podarilo “pretlačiť” najzdravší olej. Je pravda, že kokosový olej bio nie je dostupný v bežných obchodoch ale tam nie sú ani potraviny, ktoré sú zdravé. S manželom keď ideme do obyč. potr. obchodu jednoducho nevieme nič kúpiť alebo naozaj len minimum “vecí”. Svoje recepty zverejním rada, pečiem a varím rada lebo viem, že práve jedlo a pitie sú základy pre pevné zdravie.

    Samozrejme by som bola rada, keby na moje ale aj na všetky recepty prišli nejaké komentáre, veď asi toľko by sme zaslúžili, keď niekto urobí recept aby nám napísali svoje skúsenosti , či sa im páčil alebo nie. Som ochotná vylosovať 1 neskôr aj 3 bio kokosové oleje 500ml medzi tých, ktorí napíšu svoje komentáre k receptom. Prosím správcu GastroSlovníka aby zvážil túto možnosť!

    Ďakujem za spoluprácu! Ináč moje recepty sú tu: http://www.gastroslovnik.sk/recepty/recepty-jedal-uzivatel/97/

    16. Nov. 2011 - 23:07 pridal BEZCHOROBY.SK
  • Žena

    Mate pravdu, za kvalitu sa plati to je pochpitelne. Kto vydava tie BIO EU certifikaty? Dost ma to zauima, nielen v pripade vasich óejov ale vseobecne.
    Dakujem

    18. Nov. 2011 - 23:50 pridal JanaR.
  • avatar

    Dobrý deň JanaR.

    Ono by to bolo dosť dlhé napísať ale našla som stránku, kde je to pekne popísané! Viac info tu:
    http://www.mebio.cz/clanky/certifikace-kvalita-bio-ni-zodpovida/

    Sorry ale pripravujem nový recept , asi dnes aj uverejním a aj dôkaz o tom, že bio kokosový olej sa nespáli

    19. Nov. 2011 - 16:14 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Ten olej v recepte vyzerá stále dobre.Možno by aj v reštauráciách našiel využitie.

    21. Nov. 2011 - 23:05 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Ahoj Martin Kovalik,

    nie možno ale určite. Tým, že bio kokosový olej sa nespáli a neprenáša chute z jedného jedla na druhý, v reštauráciach s týmto olejom by len ušetrili. Neviem či máš skúsenosti s varením a pečením na bio kokosovo oleji Omega & more ale môžeš byť istý, že pripravené jedlá budú omnoho chutnejšie.

    Pre reštaurácie existuje 10 kg balenie. Odporúčame vyskúšať najprv 2kg kokosový olej bio na varenie a pečenie a potom sa rozhodnúť.


    Kokosový olej môže prilákať do reštaurácií okruh ľudí, ktorým nie je jedno čo jedia, ktorým nie je jedinou kritériu veľkosť a chuť porcie ale aj to aby im jedlo prispelo.

    Určite sa s tým dá vyniknúť spomedzi konkurencie a ponúknuť niečo nadštandardné a zároveň zdravé .

    22. Nov. 2011 - 8:55 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Všetko nové je aj super zdravé,kým sa používaním nezistia prvé negatíva smile Doteraz nebolo nič lepšie ako olivový olej

    28. Nov. 2011 - 14:55 pridal Jazuuu
  • avatar

    Milý Jazuuu,

    Ono to je také Slovenské! Odsudzovať zdravé riešenia bez vlastných skúseností. To ide bez problémov, s tým sa stretávam každý deň! Ale bez váhania nakupujeme doslova podradné “potraviny” plných pre telo cudzích prídavných látok, bez najmenších výčitiek! 


    Z toho teraz robia veľký biznis potravinové reťazce a pripravujú stály prísun nových a nových zákazníkov pre farmaceutický a tzv. zdravotný priemysel.


    Kvalitný olivový olej za studena je veľmi zdravým olejom ako aj bio kokosový olej. Ale tepelnou úpravou olivový olej stráca všetky svoje ozajstné prednosti - OMEGA-3 kyseliny!


    Mimochodom bio kokosový olej nie je NOVINKOU, polovička sveta na ňom varí, pečie a používa na kozmetické účely už dlhé stáročia.

    29. Nov. 2011 - 16:09 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    PRE: pani Víghová
    chcete povedať že tepelnou úpravou kokosový olej nestráca OMEGA-3 mastné kyseliny a dalšie vzácne látky ktoré obsahuje?

    30. Nov. 2011 - 22:46 pridal Jazuuu
  • avatar

    Kokosové oleje neobsahujú  Omega-3 esenciálne kyseliny, ináč všetky omega-3 a esenciálne kyseliny sa zničia tepelnou úpravou, dokonca ich poškodzuje teplo, svetlo - preto sú bio esenciálne kyseliny vždy v tmavých fľašiach

    100g bio kokosového oleja na varenie obsahuje tuky:
      trans-mastné kyseliny: 0g
      sacharidy: 0g
      sodík: 0g
      cukor: 0g
      proteín: 0g
      kyselina Laurová - 47,5%
      kyselina Myristová - 18,1%
      kyselina Palmitová - 8,8%
      kyselina Kaprylová - 7,8%
      kyselina Caprinová - 6,7%
      kyselina Stearová - 2,6%
      kyselina Kapronová - 0,5%
      kyselina Olejová - 6,2%
      kyselina Linolová - 1,6%

    Kokosový olej BIO obsahuje: 92,1% nasýtené mastné kyseliny 6,2% mono-nenasýtené mastné kyseliny a 1,6% poly-nenasýtené mastné kyseliny


    Pre dokonalé doplnenie všetkých potrebných Omega kyselín odporúčam zmes deviatich za studena lisovaných olejov v ktorom esenciálne mastné kyseliny Omega-3, Omega-6 a Omega-9 sú presne v takom pomere v akom ich organizmus potrebuje -> 2:1:1

    Viac o BIO Perfect Balance môžeš prečítať tu: http://bezchoroby.sk/3-omega-3-aminokyseliny/dokonale-omega-vyvazenie.html

    Ps.: táto zmes je čisto z rastlinného zdroja

    4. Dec. 2011 - 14:45 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Dobrý deň pani Víghová,pracujem v zahraničí,rozprával som s kolegami a zopár z nich má už skúsenosť s kokosovým maslom nie olejom,vraj boli spokojní. Ale nikto z nich to už bohužial nepoužíva.
    Martin

    19. Dec. 2011 - 14:46 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Ahoj Martin , kokosový olej, kokosové maslo, kokosová masť - tieto výrazy znamenajú to isté, pretože BIO kokosový tuk v závislosti na vonkajšej teplote zmení svoju konzistenciu.

    Do 10C stupňov je ako maslo (tuhé, tvrdé) do 20C stupňov je ako masť alebo tuk ( mäkší ale netečie) a nad 24C stupňov sa roztopí a je olej.

    Preto v našich končinách je veľmi dôležitá otázka balenia, či kokosový olej, kokosové maslo nedajbože najzdravší kokosový tuk vieme dostať von z obalu jednoducho alebo nie. Naše bio kokosové oleje Omega & more spĺňajú aj túto požiadavku jednoduchej používateľnosti z hľadiska EKO balenia.

    Ak tvoji známi boli tiež kuchári tak určite ocenili to, že chuť jedál pripravovaných na kokosovom oleji (samozrejme myslím na BIO kvalitu, ináč to nemá význam) bola prirodzenejšia, chutnejšia neutlačená s odpornou chuťou spáleného stolového oleja.

    Dôvod prečo už nepoužívajú neviem ale u nás môžu hocikedy zakúpiť, aj tak hľadáme partnerov Reštaurácie pre veľké balenie (2220ml, 10kg).

    Biť niekoho aby žil zdravšie sa nedá! Ale! Pre 99% populácie príde chvíľa skôr či neskôr (dúfajme, že čím neskôr), keď si musí vybrať,  ako ďalej?


    Jedno je isté, v krajinách kde bežne varia, pečú, pripravujú jedlá na bio kokosovom oleji smrť nekosí tak bohatú úrodu ako u tých, ktorí uverili, že stolový olej je pre zdravie prospešné.

    Bolo by dobré keby každý prečítal aspoň e-knihu: Pravda o cholesterolu!

    Pre záujemcov je tu:
    http://bezchoroby.sk/pdf/ako-znizit-cholesterol-cholesterol-klamstvo.pdf

    19. Dec. 2011 - 15:28 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    vdaka za cennú informáciu.Kolegovia sú viac menej sous chef-ovia v lepších reštauráciách v anglicku.Takžko si knihu prečítajú,iba ak by som ju preložil.Asi nieje na ich rozhodnutí na čom sa bude piecť,to je výsadou šéfkuchára.Na Slovensku to budete mať asi ťažké,pretože každý majiťel tlačí na kuchára aby mal čo najnižšie náklady a vy z cenou určite konkurovať slnečnicovému oleju konkurovať nemôžete to je pochopiťelné.
    Držím vám palce v biznise,ludia si raz uvedomia že zdravie je nad zlato !!!
    Martin

    19. Dec. 2011 - 15:46 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Martin ahoj,

    v Anglicku určite sa dá bežne dostať v kníhkupectve knihu “The Great Cholesterol Lie”:

    Viac informácii tu: http://www.truthaboutheartdisease.org/become-a-member-join-us/    a tu:  http://www.omega3book.com/new-book-the-great-cholesterol-lie-unravels-cholesterol-theory-of-heart-disease/

    Na Slovensku je všetko ťažké čo sa týka zdravia, ale už sú tu dve skupiny ľudí, ktorí kupujú naše bio kokosové oleje a ostatné bio výrobky značky Omega & more.

     

    1. BIO spotrebiteľa
    2. Tí, ktorí už majú zničené zdravie a prišli na to, že “zdravotnícky priemysel” im nepomôže.
    3 Čakáme na skupinu - PREVENCIA - pri dnešnom zdravotníctve asi márne - vedome utláčajú PREVENCIU!

     

    Ale každým rokom, každým predaným počítačom informácie sa šíria a to je dobre! Možno nájdu sa raz aj takí majitelia reštaurácií, ktorým vracajúci zákazníci a ich spokojnosť bude v súlade so ziskami, možno sa nájdu takí, ktorí vyniknú práve tým, že varia na zdravom BIO kokosovom oleji Omega & more.

    19. Dec. 2011 - 16:26 pridal BEZCHOROBY.SK
Prihláste sa a pridajte komentár.