Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1

Ako mrazit bazalku?

3. Jan. 2011 pridal  JanaR. , Počet videní: 14970x

Potrebujem radu, ako mrazíte bazalku? Vždy ked si neakú čerstvú kúpim a nespotrebujem všetku dám zvyšok zamraziť. Ked ju znova rozmrazím nemá už peknú zelenú farbu ale zhnedne respektíve sčerná. Dakujem za vaše rady

Komentáre (5)
  • avatar

    Najjednoduchší spôsob ako predísť tomuto zoxidovaniu, alebo sčenaniu bazalky v mraziaku je tepelne ju upraviť blanšírovaním. Jednoducho vhodíťe bazalku do už vriacej vody, ale biba na niekoľko sekúnd !!!!!! a potom ju vyberiete pomocou sítka a hodíte do nádoby s maximalne studenou vodou s ľadovými kockami. Nehajte bazalku schladiť, poriadne vysušte a môžete zavákuovať a dať zamraziť. Ja vžda bazalku po osušení nahrubo nakrájam a až potom mrazím. Ked ju potom hocikedy vytiahnem z mraziaku nehraje farbami ako to popisujete Vy, ale je peknej sviežej zelenej farby.

    4. Jan. 2011 - 13:50 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Našiel som tu článok o blanšírovaní a s videom
    http://www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-detail/blansirovanie/

    4. Jan. 2011 - 13:59 pridal Martin Kovalik
  • Žena

    Velmi pekne dakujem

    4. Jan. 2011 - 23:13 pridal JanaR.
  • avatar

    Ja bazalku poriadne umyjem, osuším, nakrájam na jemno zmiešam s trochou olivového oleja a dám zamrazit vo forme na výrobu ladových kociek ... všetko ložím ešte do sáčku a je to smile

    6. Jan. 2011 - 0:01 pridal Veronika
  • avatar

    Ja ak potrebujem bazalku na varenie, použijem bazalkové pesto, dostať ho kúpiť všade, dlho vydrží a nemusíte nič mraziť. Ak máte radi Taliansku kuchyňu, tak bazalkové pesto je ten najideálnejší spôsob, ako mať bazalku vždy po ruke smile

    10. Jan. 2011 - 13:50 pridal Andrej
Prihláste sa a pridajte komentár.