Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Štvrtok, 21 Nov. 2019 · Dvojica #4

Ako pošírovať rybu?

17. Dec. 2010 pridal  hela k , Počet videní: 2255x

Ahojte, kto mi vie poradiť z vlastnej skúsenosti ako pošírovať rybu? Je lepšie ju pred pošírovaním zprudka opiecť po oboch stranách alebo ju surovú hneď začať pošírovať? Dakujem

Komentáre (3)
  • avatar

    Dá sa to aj tak aj tak. Záleží len na tebe ktorú cestu zvolíš, len si treba dať pozor ak tú rybu zprudka opečieš aby ti nezhnedla, pretože ti pri pošírovaní zmení farbu aj chuť, obzvlášt pri bielych rybách akou je treska. Miesto toho by som radšej pridal pór a bylinky ...

    18. Dec. 2010 - 12:39 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Bude asi lepšie ju neopiecť ako hovoriš. dakujem

    19. Dec. 2010 - 17:37 pridal hela k
  • avatar

    Pri kuchárskej technike pošírovanie platí, že veľké kusy mäsa a rýb vkladáme do studenej vody alebo nálevu, pretože už vriaca voda by spôsobila prevarenie vrchnej časti a surovosť vnútornej časti pokrmu. Postupné varenie v studenej tekutine nám taktiež odplaví možné nečistoty z povrchu jedla, ktoré môžeme potom jednoducho z nálevu odstrániť. Malé kúsky rýb a mäsa vkladáme už do vriacej vody, aby sa nám neprevarili ešte predtým, než začne vrieť. Mäso je potom hotové rýchlo so stredne uvareným chutným vnútrom.

    http://www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-detail/posirovanie/

    6. Jan. 2017 - 12:59 pridal Yuro
Prihláste sa a pridajte komentár.