Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3

Ako pripraviť divinový steak?

19. Apr. 2011 pridal  hela k , Počet videní: 20709x

Ako pripravujete steak z diviny, napr. z jeleňa? Skúšala som to, podobne ako sme sa tu už bavili o príprave hovädzieho steaku, ale to mäso sa mi zda po upečení dosť tvrde. Dakujem Hela

Komentáre (3)
  • avatar

    Ja mam jeden osvedčený a vyskúšaný recept na srnčí alebo jelení chrbát. Mäso nakladám do marinády na 1 až dva dni, kde zaručene zmäkne. Marinádu na 1kg mäsa tvorí olivový olej do ktorého pridám cca 150 až 180gr surovej koreňovej zeleniny a to:
    -Zeler
    -Petržlen
    -Mrkvu
    -vetvičku tymiánu alebo rozmarínu
    -surový cesnak podľa chuti
    KORENINY:
    -celé nové a čierne korenie
    -sušené borievky
    -bobkový list
    DO MARINÁDY NEPRIDÁVAJTE SOĽ !!!
    Zeleninu očistím a nakrájam vložím do oleja, pridám koreniny a do takto pripravenej marinády vložím mäso tak aby bolo úplne ponorené v oleji a nechám den dva odležať.
    Takto upravené mäso nakrájam na požadované porcie posolím a okorením mletým korením a potom z každej strany zprudka opečiem na panvici. Rozohrejem rúru na 150 - 180°C mäso vložím na pekáč a nechám upiecť cca 2 až 3 minúty. Mäso vyberiem z rúry nechám odležať 3 minútky a možeme podávať náš mediový steak aký ste ešte nejedli .... smile

    20. Apr. 2011 - 13:09 pridal Yuro
  • avatar

    Rovnaký postup ako už písala Veronika .... toto som skúšala ale výsledok so jelením mäsom nebol najlepší. Skúsim ho teda ešte marinovať ako radíš. Dakujem za radu Hela

    21. Apr. 2011 - 7:38 pridal hela k
  • avatar

    Vyskúšaj, a budeš spokojná smile

    22. Apr. 2011 - 19:03 pridal Yuro
Prihláste sa a pridajte komentár.