Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 26 Júl 2017 · Dvojica #6

Ako sa robí pravá Írska káva?

30. Jan. 2011 pridal  JanaR. , Počet videní: 11870x

Kto z vás vie, ako sa pripravuje pravá Írska káva? Pozerala som na internete,kde som našla recepty s kakaom a bez kakaa. Tak neviem či ho tam dať alebo nie,takisto všade uvádzajú smotanu na šľahanie,nemôžem tam dať už hotovú šľahačku zo spreja? Dakujem Jana

Komentáre (4)
  • avatar

    Určite bez kakaa smile

    31. Jan. 2011 - 15:48 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Presne tak, žiadne kakao!!!! Postup je jednoduchý do vyššieho skleneného pohára z hrubého skla dáme kocku hnedého cukru,pridáme jedno “veľké“espresso a rozmiešame cukor kým sa nerozpustí ... pridáme Írsku whiskey a zamiešame. Teraz prichádza na rad otázka smotany, ja to robím tak že dám do trojdielneho shakera asi 1dcl smotany na šľahanie a vyšejkujem (bez ľadu),takto vyšľahanú smotanu nalejem na vrch kávy a drink je na svete. Rozhodne nepoužívaj sprejovú šľahačku ... to tam potom môžeš dať aj to kakao - nebude to pravá Írska káva. Smotana musí len zmeniť konzistenciu na hustejšiu, nemože sa úplne vyšľahať,keď ju dobre urobíš bude sa dať naliať,čo sa pri vyšlahanej šlahačke urobiť nedá.

    2. Feb. 2011 - 10:42 pridal Andrej
  • Žena

    Dakujem za vysvetlenie,len niesom si istá či mi tá smotana zostane na vrchu kávy ked ju nemám šľahať smile

    3. Feb. 2011 - 13:32 pridal JanaR.
  • avatar

    Smotana zostane na povrchu, lebo ju jemne našľaháš v šejkri ... nie až do takej konzistencie ako sa dava napr. na šľahačkové poháre ale len ju jemne našĺaháš a zostane na povrchu kávy.

    6. Feb. 2011 - 15:29 pridal Andrej
Prihláste sa a pridajte komentár.