Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Štvrtok, 14 Dec. 2017 · Dvojica #7

Ako uskladniť otvorené víno

3. Mar. 2011 pridal  Jazuuu , Počet videní: 12673x

Ahojte, chcem sa popýtať ako uchovávaťe vaše otvorené víno v podniku. Ja používam vákuové gumenné uzávery s vákuovou pumpou. Čítal som o systéme Enomatic. Používaťe to niekto, alebo poznáte niekoho kto to má? Ak áno napíšte ako je s tým spokojný.

Komentáre (2)
  • avatar

    Taliansky Enomatic alebo Americký Winestation sú zariadenia za tisícky eur, tak záleží na akú prevádzku to chceš. Ak máš dosť penazí dá sa to použiť aj doma smile Vákuová pumpa s gumennými uzávermi úplne postačí pokial nemáš veľkú vinotéku s desiatkami rozlievaných vín. “Zavákuovaná” fľaša ti vydrží 3 až 4 dní a zariadenia typu Enomatic udržia víno 5 až 7 dní. Plus pri enomaticu musíš rátať aj energie ako je elektrina a fľaša s dusíkom, ku ktorej potrebuješ priestor. Pri priemernej reštaurácii v ktorej máš 10 rozlievaných vín by som nad enomaticom ani nerozmýšlal. Ale ak máš peniaze navyše a chceš ukázať svojej klientele že si na vyššej úrovni ako ostatní tak do toho choď smile

    4. Mar. 2011 - 15:45 pridal Andrej
  • avatar

    Tak to sa asi fakt neoplatí, rátal som že víno v tomto systéme držané pod atmosférou dusíku vydrží dlhšie ako týždeň. Dakujem za info

    6. Mar. 2011 - 12:07 pridal Jazuuu
Prihláste sa a pridajte komentár.