Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2

Co je to mizan plac?

13. Dec. 2010 pridal  Andrej , Počet videní: 2207x

Dosť často toto slovo počujem v dokumentoch o varení a neviem čo to je, hladal som to v googli a tam som nič nenašiel asi to nepíšem správne. Vie z vas niekto čo to znamená?

Komentáre (5)
  • avatar

    Číta sa to mizan plac ale píše sa to ” mise en place ” ak myslíme obaja to isté. Tento termín sa dá preložiť z Francúzštiny ako “dať na miesto”. Pre kuchára tento termín znamená prípravu miesta kde bude pripravovať pokrmy to znamená prípravu surovín a potrebného inventáru. Príprava mise en placu je veľmi dôležitá, pretože pri dobrej príprave sa kuchár môže sústrediť na varenie a nemusí behať po kuchyni a hľadať ingrediencie alebo hrnce smile

    14. Dec. 2010 - 1:02 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Dakujem, je to presne to čo som hladal, len ked neviete ako sa to píše samozrejme nič nenájdete smile dakujem ešte raz

    14. Dec. 2010 - 12:32 pridal Andrej
  • avatar

    Tu sa človek aj niečo tuším naučí smile

    14. Dec. 2010 - 22:07 pridal Yuro
  • avatar

    Tak to áno, tiež to prvý krát počujem, zauímavé smile

    15. Dec. 2010 - 19:53 pridal Veronika
  • avatar

    Ja mám podobnú skúsenosť všade som hladala “baj maru”, ktorú som samozrejme nikde nenašla. Ked som sa dozvedela že sa to píše bain-marie, hned bolo článkov o tom dosť smile

    17. Dec. 2010 - 16:02 pridal hela k
Prihláste sa a pridajte komentár.