Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Pondelok, 28 Sep. 2020 · Dvojica #1

Je víno so šrobovacím uzáverom menej hodnotné ako víno s korkom ?

18. Feb. 2010 pridal  Maja , Počet videní: 1577x

Aký je Váš názor na vína so šrobovacím uzáverom ? Vraj je víno so šrobovacím uzáverom menej hodnotné ako víno s korkom, neviem či je to pravda pila som ich uz zopár a nezdá sa mi že by to boli zlé vína. Hladala som informácie aj na nete ale nenašla som nič konkrétne :(

Komentáre (4)
  • avatar

    To by tiez zauimalo,myslim ze vino bez korku straca to caro atmosfery.

    19. Feb. 2010 - 10:05 pridal hela k
  • avatar

    Kamarát sommelier mi to vysvetlil tak, že vína ktoré sú uzavreté šrobovacím uzáverom sú vína aromatických odrôd ktoré nie sú vhodné na archiváciu alebo vína určené na rýchlu spotrebu.Ťažko tu hovoriť o kvalite, pretože niektoré kvalitné napr. sauvignony blanc z Nového Zélandu sú uzavreté šrobovacím uzáverom a skúste ich porovnať s fľašou lacného stolového vína uzavretého korkom.Síce to možno stráca čaro atmosféry pri stole, ale na druhej strane treba myslieť aj na prírodu kedže korok je vlastne kôra stromu smile

    20. Feb. 2010 - 14:45 pridal Martin Kovalik
  • Muž

    Odporúčam článok “Vrtat či nevrtat” na stránkach http://www.novevinarstvi.sk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=97 Autorom je ing. Marek Špalek, riaditeľ Nového Vinařství a.s. Názor si urobte sami a môj subjektívny komentár a skúsenosti s korkami, gumami, plastami, “šroubami” a sklom pridám neskôr.

    16. Aug. 2010 - 10:52 pridal enológ
  • avatar

    Dakujem Enológovi za článok a zároveň ho odporúčam prečítať ostatným. Toto ked si človek prečíta hned sa mu urobí jasno, ešte raz dakujem

    17. Aug. 2010 - 9:24 pridal Maja
Prihláste sa a pridajte komentár.