Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 31 Júl 2014 · Dvojica #1

Čo je to Tibetská huba?

4. Nov. 2010 pridal  Veronika , Počet videní: 14427x

Čo je to tá Tiberská huba, ktorú tu v inzercii predávajú? Máte s tým niekto skúsenosť?

Komentáre (16)
  • avatar

    Tibetská huba sa používa na výrobu kefíra.
    Kefír je nápoj s vykvaseného mlieka, ktorý pochádza z Ruska. kefír je hustejší ako mlieko, je kyslý ako kyslé mlieko a taktiež trochu kvasnicový.
    Podla želania zákazníka vieme pripraviť aj 1/2 litrové balenie a 2 litrové balenie
    kefír môže obsahovať malé množstvá alkoholu, ale obyčajne množstvo nepresiahne 0.5 % z celkového množstva. kefír sa tradične pripravuje s takzvaných “kefír grains”, ktoré svojím vzhľadom pripomínajú malé karfioly. kefír ešte kvasí so symbiotickou kultúrou kvasiniek a prospešnou baktériou, ktorá sa zachováva už po generácie v týchto kefír grains. Po kvasení, 1ml dobre vykvaseného kefíru obsahuje od 104-109 zdraviu prospešných mikróbov
    kefír je výživný nápoj vhodný pre mnohé typy diét a pri liečbe tráviacich porúch. kefír je veľmi štruktúrou veľmi podobný žintici, jogurtu a rôznym kvaseným mliekam. Kompozíciou sa kefír podobá na obyčajné mlieko až nato, že ¼ množstva laktózy sa zmení na mliečnu kyselinu. Táto fyzická vlastnosť vyhovuje predovšetkým ľudom, ktorí sú alergickí na laktózu.
    Okrem toho, baktéria obsiahnutá v kefíre vytvára len veľmi malé množstvo laktázy , čo uvítajú predovšetkým tí, ktorí sú na laktázu alergickí.
    Všade vo svete sa kefír považuje za prvú pomoc pri gastrointestinálnych problémoch. Dôkazom úspechu kefíru sú čoraz častejšie neoficiálne tvrdenia v prospech tohto nápoja od mnohých ľudí. Kefírová štruktúra nebola ešte podrobená detailejším analýzam. Organizmy , ktoré v kefíre prilákali najväčšiu pozornosť vedcov sú Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium bifidum. Tieto organizmy majú niekoľko vlastností vrátane:
    1. lepšia stráviteľnosť laktózy
    2.Kontrola choroboplodných alebo nechcených tráviacich mikroorganizmov
    3.Redukcia cholesterolu v krvi
    4.Redukcia karcinogénov v hrubom čreve.
    5.Podporuje imunitný systém čím sa bráni rôznym infekciám

    5. Nov. 2010 - 21:24 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Dakujem za odpoveď. A ako sa ten kefír pripravuje, kúpim si tie “grains” a vhodím do mlieka? Mlieko, teda už vzniknutý kefír sa precedí a môžem ich použiť na výrobu dalšieho kefíru, alebo vždy na to treba nové “grains”? Ako dlho takto pripravený kefír vydrží?

    5. Nov. 2010 - 22:40 pridal Veronika
  • avatar

    huba sa bude sama rozmnožovať. už si netreba kupovať ďaľšiu. mlieko musí byť čerstvé. Buď čerstvo nadojené alebo z mliečnych automatov. Môže sa použiť tak kravské, ako i kozie alebo ovčie mlieko. Ak sa použije z automatu, treba mlieko trošku ohriať na 30°C a hubu vložíte do mlieka. Potom precedíte a hubu opláchnete v studenej vode. A zaočkujete ďaľšie mlieko a takto to opakujete.

    6. Nov. 2010 - 8:05 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Dakujem za odpoveď smile

    6. Nov. 2010 - 11:35 pridal Veronika
  • avatar

    Je tam neaky rozdiel oproti beznemu acidku?

    6. Nov. 2010 - 16:47 pridal Maja
  • avatar

    acidko je chemický preparát nie sú tam živé kultúry. Kefír vydrží maximálne 7 dní ale acidko sú tam konzervačné látky

    6. Nov. 2010 - 18:28 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Len mam možno obavu z tých živých kultúr, myslíte že to bežný žalúdok nezvyknutý na čerstvé mlieko ani nič podobné vydrží, nebude ma to preháňať? Nikdy som čerstvé alebo aspoň neprevarené mlieko nepila. Dakujem za odpoveď Maja

    6. Nov. 2010 - 19:09 pridal Maja
  • avatar

    no telo si musí samé na to zvyknúť treba začať s malými dávkami. Ideálne je na obnovu črevnej flóry vypiť každé ráno na lačno 2 dcl takéhoto nápoja. Vám odporúčam začať piť po pol deci. po týždni zvýšiť dávku. Možno budete mať zo začiatku redšiu stolicu, ale telo sa smé s touto novou kultúrov vysporiada. Každý si myslý, že je alergický na mlieko, oni sú alergiský na mliečnu laktóziu a táto huba požiera túto laktózu, tak tý čo sú na ňu alergický, tiež môžu konzumovať takýto nápoj. Je mi čudné že ten čo ponúka túto hubu, berie za to peniaze, sa nezapojil do tejto debaty. Veď je to v jeho záujme aby mal kšeft. Alebo nevie čo predáva. Tak sa mi to vidí

    6. Nov. 2010 - 19:20 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Toto bude asi ten najlepší spôsob na obnovu črevnej mikroflóry ako píšete a nie zasa brať tabletky. Už sme asi všetci tak zhýčkaný z tých prechemizovaných produktov že sa s nimi telo nevie vysporiadať, tak ho to treba znova naučiť za pomoci týchto BIO-produktov. Príroda je a vždy bude telu viac prospešná ako chémia. Dakujem veľmi pekne za radu

    6. Nov. 2010 - 19:34 pridal Maja
  • avatar

    Za málo. A aj pasterizované mlieko, by ste mali zmeniť za klasické, a kupovať pravú bryndzu, tá tiež obsahuje strašne veľa živých kultúr. Pozrite si moju stránku

    7. Nov. 2010 - 8:02 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Sledujem tu vašu debatu, vašu stránku som videla už dávnejšie odkedy máte reklamu na gastroslovniku. Robíte naozaj prekrásne veci, len ste daleko od Bratislavy na to aby si k vám človek skočil kúpiť 200gr bryndze. Predávajú vaše výrobky aj niekde v okolí Bratislavy?

    7. Nov. 2010 - 10:19 pridal Veronika
  • avatar

    okrem syrových tort všetko posielam na dobierku tovar máte do 12 hodín. Nerobím si tu reklamu. Ide mi o to aby ľuďom viac išlo bio produkty a klasické produkty našich rodičov. Voľakedy neexistovali civilizačné choroby. Telo si samé robilo protilátky. Ale dnes keď všetko pasterizujeme a prevárame.. Tak z čoho si má telo brať protilátky, keď všetko je zabité. čítala som aj komentár čo dala do ponuky thibetskú hubu. Dotyčná osoba vôbec nemá poňatie o tom čo to je. Keď tvrdí že aj do krabicového mlieka sa to môže dať. Však tam nemá žiaden tuk. Sú to riedené mlieka s vodou. Žiadna chuť pravého mlieka. Moje deti, keď prvykrát ochutnali krabicové mlieko v škole na mliečnej povedali: mami ten grc sa nedá piť

    7. Nov. 2010 - 11:40 pridal Farma Tuška
  • avatar

    Skúsim najprv ako ste pisali mlieko z tých automatov a uvidím ako bude telo reagovať. Posielate produkty poštou alebo kuriérom? Ked napríklad pošlete bryndzu, nepokazí sa ak nieje v chlade? 12 hodín je dosť dlhá doba pre živé kultúry, alebo sa mýlim?

    8. Nov. 2010 - 0:19 pridal Veronika
  • avatar

    Samozrejme kefír vám odporúčam si urobiť doma. Čerstvý kefír má úžasnú chuť, keď si naň zviknete kľudne ho môžete potom piť ako zákysanku, alebo acidku k rôznym jedlám. Ja svoje výrobky schladím na 0 stupňoch 5 hodín. Krabica je vystlaná alobalom. Takže v pohode tie výrobky vydržia. Ale určite sa nájdu aj vo vašom mieste predajcovia čo sa zaoberajú bio produktami alebo produktami so starími receptúrami či ručnou prácou

    8. Nov. 2010 - 6:39 pridal Farma Tuška
  • avatar

    kurierskou službou cez slovenskú poštu

    8. Nov. 2010 - 6:39 pridal Farma Tuška
  • Žena

    Dobrý den chcem sa opýtat je rozdiel medzi tibeckou hubou a tibeckými zrnami

    12. Dec. 2013 - 21:15 pridal 1nika170
Prihláste sa a pridajte komentár.