Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 21 Okt. 2017 · Dvojica #3

Používanie modernej gastrotechniky

22. Feb. 2011 pridal  omes , Počet videní: 10042x

Prevádzkujete gastroprevádzku? Pripravujete denne drinky, kávu alebo podávate denné menu? Ak ste si kladne odpovedali na jednu z otázok, aj Vás sa práve týka táto téma... V súčasnej dobe, kedy sa kladie veľký dôraz nielen na cenu, ale aj na kvalitu jedla a nápojov, sme nútení sa zamyslieť nad používaním moderných zariadení v kuchyni, ktoré šetria čas, energie a zároveň dávajú pridanú hodnotu pripravovaným jedlám. Ak chcete byť úspešní a chcete sa udržať v oceáne gastronomického odvetvia, je čas položiť si otázku: Ako by sme mohli zlepšiť a zmodernizovať svoju kuchyňu? Moderné zariadenie v kuchyni okrem hore spomenutých výhod, prináša kultúru do Vášho podnikania a v neposlednom rade prináša pozitívne naladenie Vášho personálu, ktorý sa každodenne stará o prípravu kvalitného, plnohodnotného, zdravého a grandiózne vyzerajúceho jedla! Ako by sme mohli zlepšiť a zmodernizovať svoju kuchyňu? Sú moji kuchári spokojní so zariadením, ktoré používajú? Ako som schopný zvýšiť kapacitu svojej kuchyne pri zachovaní doterajšej plochy? Používam konvektomat alebo iný multifunkčný stroj? Rád prijímam nové výzvy a chcem zvyšovať úroveň svojej prevádzky? Chcem napredovať a jesť zdravé jedlo s minimálnym obsahom tuku? Toto je len málo otázok, nad ktorými by sme sa mali zamyslieť, ak chceme byť jedineční, kvalitní a rešpektovaní! Prinášajme preto svetu dobré jedlo!

Používanie modernej gastrotechniky
Komentáre (5)
  • Žena

    Naozaj pekné riadky, tak nad týmto by sa mal každý prevádzkar zamyslieť. Myslieť aj na druhých nielen na seba.

    22. Feb. 2011 - 12:35 pridal JanaR.
  • avatar

    Tiež súhlasím, pracujem v zahraničí kde je toto bežná prax. Chce to len čas a pochopia to aj Slováci, teda dúfam smile

    23. Feb. 2011 - 14:22 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Je príjemné čítať takéto myšlienky od majiteľa reštaurácie. Gratulujem!

    Čo sa týka tých tukov v gastronómii tak tam vidím veľké nedostatky, lebo nie je pravda, že všetky tuky sú nezdravé (nezdravé sú skôr rafinované oleje, margaríny).

    Dokonca sa preferuje teraz všade príprava jedál na olivovom oleji, čo je tiež úplne mylné, lebo olivový olej je vhodný na používanie za studena.

    Keď ho zohreje, všetky jeho dobré vlastnosti sú preč a stane sa z neho taký istý škodlivý tuk ako všetky stolové oleje a navyše zmenia chuť pripravovaných jedál k horšiemu.

    Viac ako 4 roky používam kokosový olej, ktorý zvýrazní chuť jedál, znáša vysoké teploty, je plný omega 3 mastných kyselín a kyseliny laurinovej.  Bio Kokosový olej na varenie dovážame na Slovensko my a existuje aj 10 litrové balenia pre reštaurácie. Viac informácií o kokosovom oleji na varenie, pečenie na http://www.bio-abc.sk

    27. Feb. 2011 - 16:33 pridal BEZCHOROBY.SK
  • avatar

    Kokosový olej na pečenie ... Viem si predstaviť piecť na “hocicom”, ale nie na kokosovom oleji, nema nasladlú chuť? Ja by som tipoval kosový olej skôr na dezerty ... akú teplotu vydrží takýto olej kým sa prepáli? Nemení tento olej aj výslednú chuť jedla?

    3. Mar. 2011 - 14:31 pridal Jazuuu
  • avatar

    Kokosový olej je najzdravší m olejom na svete. Existujú dva druhy, a to: extra panenský kokosový olej, ktorý má jemnú kokosovú chuť a kokosovú vôňu, v žiadnom prípade však nie sladkú.

    Používa sa do šalátov, dresingov, ako nátierka na chlieb a pečivo. Môže sa používať aj na kozmetické účely - na holenie, na vlasy, na tvár, na masáž, atď. Potom je tu kokosový olej na varenie, ktorý sa používa na pečenie, fritovanie, varenie.

    Ani pri opätovnom používaní kokosový olej na varenie sa nespáli a nevytvoria sa pri pečení zdraviu škodlivé karcinogénne látky. To znamená, že kokosový olej na varenie môžete používať bez toho aby predošlé pripravené jedlá zmenili jeho vlastnosti.

    Je to vlastne jediný olej ktorý sa naozaj hodí k použitiu pri vysokých teplotách do 190°C. Tiež sa môže používať na prípravu zákuskov a koláčov. Do 25°C má tuhú konzistenciu (ako napr. masť) a nad 25°C sa mení na číru kvapalinu.

    Týmito vlastnosťami disponuje samozrejme iba bio kokosový olej. Z vlastných skúseností Vám doporučujem vyskúšať kokosový olej a ubezpečím Vás, že nebudete sklamaný. Distribujeme aj v 0,5kg balení a objednať si môžete z BIOABC.

    4. Mar. 2011 - 22:24 pridal BEZCHOROBY.SK
Prihláste sa a pridajte komentár.