Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Pondelok, 11 Dec. 2017 · Dvojica #4

Prečo cerstvo prazena káva chutí kyslo?

30. Sep. 2017 pridal  Veronika , Počet videní: 119x

V poslednej dobe pribudaju nové kaviarnicky, ktore ponukaju cerstvo prazenu kavu ktoru obmienaju casto mate v tej istej kaviarni jeden tyzden Brazilsku kavu a druhy tyzden zasa kavu z Etiopie. Mám rada nove veci ale neviem tymto kavam prist na chut, mne vsetky tieto cerstvo prazene kavy vacsinou ciste arabica chutia velmi kyslo na co niesom zvyknuta. Je to chyba kavy? Káva by mala chutit horkou chutou a nie kyslo. Vysvetli mi to prosím niekto? Mockrat Dakujem Veve

Komentáre (5)
  • avatar

    Obvykle jednodruhova kava ako pisete Arabica pochadzajuca z jednej oblasti sa prazi velmi zlahka co uchovava jej prirodzenu kyslost. Kysla je dobra grin

    1. Okt. 2017 - 11:14 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Mne tak isto chutia zmesove kavy arabica a robusta, tym jednodruhovym neviem prist na chut :-(

    2. Okt. 2017 - 11:57 pridal Maja
  • avatar

    To je ako s vinom, niekto má rad čistou odrodu chardonnay sviezu a nebarikovu a niekto zasa vyzretu v sude po ktorom to vino aj citit, dalsia vec je ze tato odroda chuti inak z Californie a inak zo Slovenska. Potom su tu ludia co radi cuvecka kde je odroda chardonnay zmiesana s inym druhom hrozna kde si tieto dve odlisne dve odrody doplňuju chutove vlastnosti ako napriklad jednej chyba kyselina druhá ju zasa má vyssiu a tým pádom sa doplnaju. Je to o experimentovani

    7. Okt. 2017 - 21:42 pridal Jazuuu
  • avatar

    Kysla káva = kratka doba extrakcie a jemne (lahke) prazenie

    Asi takto najjednoduchsie vysvetlenie

    7. Okt. 2017 - 21:54 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Tak ako Jazuuu hovori aj vacsina mojich znamych uprednostni kavove zmesi ktore su podla mna vyvazenejsie v chuti a samozrejme kava je aj silne prazena co nam starsej generacii kavu aj pripomina viac. Jednodruhova kava je asi viac pre fajnsmekrov a experimentatorov co ja niesom. Preto budem verna klasickym talianskym zmesiam kavy, najlepsie 80% arabica a 20% robusta

    9. Okt. 2017 - 13:51 pridal Maja
Prihláste sa a pridajte komentár.