Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Štvrtok, 14 Dec. 2017 · Dvojica #7

Preco sú sladké vína trvanlivejsie ako vína suché?

4. Dec. 2011 pridal  Martin Kovalik , Počet videní: 1668x

Vraj by to tak malo byt,viete niekto prečo?

Komentáre (4)
  • avatar

    Tu je viac faktorov ktoré ovplyvňujú životnosť vína, nimi sú: zvyškový cukor, kyseliny, obsah alkoholu, oxid siričitý a v neposlednom rade odroda hrozna. Pravdou je že vína s extrémne vysokým obsahom cukru majú spravidla extrémne dlhú životnosť smile

    9. Dec. 2011 - 2:29 pridal Andrej
  • avatar

    K tomu by som pripomenul ešte kvalitu korku,ktorá je u starších vín rozhodne doležitá!

    9. Dec. 2011 - 14:02 pridal Apple
  • avatar

    To som si nšiel na nete, chcel som vedieť ako ten cukor ovplyní životnosť, či je s tým neaká úzka spojitosť.
    Dakujem za odpovede

    19. Dec. 2011 - 14:40 pridal Martin Kovalik
  • Muž

    V zásade platí čím vyšia cukornatosť muštu tým viac stupňov alkoholu vo víne a alkohol konzervuje.Ale hrozí tu jedna vec ak mušt nedostatočne prekvasý a vo víne zostane vela zostatkového cukru tak hrozí že pri Jarnom oteplení môže nastať takzvané druhe kvasenie vína čo zapričiní zákal.Takže cukru musý biť tak akurát.Samozrejme to platí pri domácom spracovaní hrozna.

    2. Mar. 2012 - 12:53 pridal rudo
Prihláste sa a pridajte komentár.