Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 14 Júl 2020 · Dvojica #5

Tokajské víno

14. Dec. 2009 pridal  Martin Kovalik , Počet videní: 2094x

Vie mi tu niekto povedať aký je rozdiel medzi Tokajským výberom 3putňovým a 6putňovým? Rozmýšlam nad dezertným vínom na sviatky a neviem sa rozhodnúť,túto informáciu žial internetové obchody s vínom neuvádzajú. Za odpoveďvopred ďakujem. Martin

Komentáre (5)
  • avatar

    Hlavný rozdiel je vo zvyškovom cukre pri tokajskom 3 putňovom výbere je to min. 60gr/l a pri 6 putnovom minimálne 150gr/l.V krátkosti: vyrobí sa tokajské samorodé suché víno (furmint,lipovina,muškát žltý),na jeden gönczky sud (136litrov) tohoto vína sa pridávajú putňe (1putňa=25 až30kg) cibéb (zhrozienkovatená bobuľa hrozna).Sladkosť tohoto vína závisí od počtu pridaných putní,pre konkrétnejší výklad týchto pojmov,príp. foto zadajte hladaný výraz do vyhladávača v gastroslovníku a dozviete sa viac ...

    14. Dec. 2009 - 23:04 pridal GastroSlovnik
  • avatar

    Tokajské víno na vianoce,dobrý nápad smile

    15. Dec. 2009 - 0:10 pridal Veronika
  • avatar

    V Tokaji som bola minulý rok výborné vínko a pekné pivnice tam majú.

    15. Dec. 2009 - 11:16 pridal hela k
  • avatar

    Dakujem za výklad,Martin

    16. Dec. 2009 - 10:40 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    No,pravdupovediac asi ten Tokaj na vianoce zoženiem aj ja.Nemusím sa babrať s vaječným likérom wink

    19. Dec. 2009 - 16:04 pridal Maja
Prihláste sa a pridajte komentár.