Ako si poradiť s konzumáciou mäsitých pokrmov v reštaurácii
Menšie problémy môžu nastať s konzumáciou hydiny. Ak sa kurence a malá hydina podáva v celku, porcovanie má na starosti obsluha. Do ruky môžete vziať len kuracie krídla alebo stehienka. Koncová časť býva už často obalená vo fólii alebo môžete na ňu použiť papierový servítok. V každom prípade sa však snažte mäso ukrajovať príborom. To znamená, že ak Vám obsluha prichystala polovicu alebo štvrtinu hydiny, prsia krájate šikmo na plátky, a zo stehien a krídelok ukrajujete také kúsky, aké sa vám podaria. Ak musíte na ukrajovanie použiť viac námahy, zostávajúceho mäsa sa radšej vzdajte.
Špíz môžete konzumovať dvoma spôsobmi. Držiac očko ihly so špízom v ľavej ruke, vidličkou ( podľa niektorých autorov aj nožom ) v pravej ruke stiahnite na tanier celý špíz a následne konzumujte. Druhá možnosť spočíva v tom, že sťahujete kúsky mäsa a zeleniny postupne po dvoch kúskoch, pričom konzumujete len po jednom.
Šunka je jedna z mála jedál, ktoré sa neodporúčajú konzumovať príborom. Veľké faux paus by taktiež nastalo, keby si ju pokladáte na pečivo. Plátok jednoducho uchopte palcom a ukazovákom a vložte do úst alebo stočte do rolky a uhryzujte z nej.
Tatársky biftek sa podáva ako studený predkrm alebo ako hlavné jedlo. Konzumuje sa jednoducho nožom a vidličkou a zajedá sa chlebom. Malú porciu „tataráku“ si môžete položiť na kúsok pečiva a zjesť ako jednohubku.
Bravčové rebierka sa konzumujú steakovým nožom a vidličkou, ktorými odkrajujte mäso od kosti.
L.Z.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.