Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 23 Okt. 2018 · Dvojica #5
Spoločenská etiketa

Ako správne konzumovať zeleninu a šaláty


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 23 Nov. 2009

Počet videní: 2355x

Ďalšie články užívateľa

Ako si elegantne poradiť so zeleninou a šalátmi v reštaurácii

Karfiol sa nakrajuje príborom a ukrojenú ružičku karfiolu si prisuňte na vidličku.

Kukuričné klasy bývajú „vylepšené“ držiakmi, za ktoré chytíte klas do ruky a konzumujete. Kukurica sa podáva so soľou alebo i s maslom ako predkrm alebo príloha k hlavnému jedlu.

V niektorých reštauráciách špecializovaných na taliansku alebo grécku kuchyňu sa môžete stretnúť s neodkôstkovanými olivami. V tomto prípade si vkladáte olivu do úst napichovaním na špáradlo, naberaním na lyžičku alebo jednoducho rukami. Kôstku vypľúvate na lyžičku a odkladáte na odkladací tanierik.

Šalát

Pokiaľ ide o malý miešaný šalát, ktorý tvorí prílohu k hlavnému jedlu, jedzte ho šalátovou vidličkou. Avšak, ak ide o osobitý chod jedla alebo dokonca o hlavné jedlo, konzumujte ho celým šalátovým príborom. Nožom si ukrajujte zo zeleniny, po prípade z kúskov mäsa. Hlávky šalátu so rolujte, a šalát  zajedajte kúskami teplého toastu s rozpusteným maslom.

L.Z.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.