Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Kuchárske techniky

Anti-griddle – varenie za studena Video icon


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 28 Júl 2011

Počet videní: 3406x

Ďalšie články užívateľa
Galéria obrázkov
Prístroj Anti-gridle od firmy PolyScience
Viac obrázkov
Video k článku
Video
Anti-griddle – varenie za studena

Studený varič, ktorý zmrazuje krémy, omáčky, jogurty a iné tekutiny alebo polotuhé látky. Anti-griddle je niečo ako malý sporák, ktorý pripravuje pokrmy za studena - rýchlo zmrazí kaše a peny namiesto ich ohrievania. Výsledkom sú tuhé alebo polotuhé mrazené výtvory s pevnými chrumkavými povrchmi a studenými krémovými vnútrami.

Ponúka hneď tri rozličné techniky spracovania. Prvou je zmrazenie len spodnej plochy pokrmu, pričom horná časť peny alebo krému je studená alebo má izbovú teplotu. Druhou možnosťou je zamraziť spodnú aj vrchnú plochu a vytvoriť chrumkavý povrch a krémové vnútro. Poslednou technikou je zmraziť celý krém na dokonale tuhú formu. Každá forma môže byť zároveň špecifická svojím tvarom, pretože tento prístroj poskytuje množstvo kreatívnych možností. Krémy môžete na seba vrstviť , vymýšľajúc spojenie odlišných chutí, aróm a textúr. Miera tuhosti závisí od bodu mrazu, hustoty krému a dĺžky času, počas ktorého necháte jedlo na ploche spotrebiča.

Vymýšľanie nových receptov a kuchárskych techník pre nové spotrebiče môže byť mnohokrát zábavné, ale i frustrujúce. Zariadenie anti-griddle je vhodné na prípravu slaných i sladkých pokrmov. Najväčším čarom pre všetkých návštevníkov spoločenských akcií je na vlastné oči vidieť fascinujúci spôsob prípravy chutných studených predjedál a dezertov. Napríklad z pudingu si môžete použitím anti-griddle pripraviť nanuk alebo akési zamrznuté lízatko s krémovým vnútrom. Stačí vám len palička, ktorú pichnete dovnútra pudingu a špachtľa, ktorou budete puding tvarovať. Nezabudnite plochu anti.griddle potrieť ľahkou vrstvou olivového oleja. Pri vymýšľaní nových receptov pracujte radšej s hustejšími krémami a pokrmami výraznejšej chuti. Hustejšie peny a omáčky vám umožnia lepšiu kontrolu nad vývojom tvaru a textúry produktu. Pokrmy výraznejšej chuti zjemnia znecitlivejúci účinok mrazu na chuťové bunky.

Prístroj anti-griddle pracuje s teplotami nižšími ako -30 °, vďaka čomu zabezpečuje okamžité výsledky. Plocha vysoko odolnej „varnej“ dosky približnej veľkosti 1m2 ponúka pohodlné a ľahko udržiavané miesto na varenie za studena. Mínusové teploty dosiahne anti-griddle za 10 až 15 minút. Pred vložením krémov stačí dosku spotrebiča potrieť vrstvou olivového oleja, ktorá oddelí pokrm od plochy. Na tomto fascinujúcom spotrebiči môžete pripraviť lízatká z cr?me brulle, krémové guľky z lososa a ovocia zabalené v syre, pudingové guľky, anglické hruškové lízatká, mrazené mušle s hroznom, perlivý sorbet, hroznové pyré, gaštanové pyré poliate javorovým sirupom alebo likérom, penové mrazené sabayon (sladká polievka) namočené do espressa, mrazený citrónový tvaroh, jogurtovo jahodové jednohubky, medové pastilky s krémovým vnútrom.

Zdroj: cuisinetechnology.com

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.