Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 6 Dec. 2019 · Dvojica #2
Tovaroznalectvokáva

Cappuccino


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 23 Feb. 2015

Počet videní: 893x

Ďalšie články užívateľa
Cappuccino

Symbol talianskej kávy po celom svete. V Taliansku je neodmysliteľnou súčasťou raňajok, ale inde vo svete sa podáva väčšinou ako lahodný dezert kedykoľvek počas dňa.

Symbol talianskej kávy po celom svete. V Taliansku je neodmysliteľnou súčasťou raňajok, ale inde vo svete sa podáva väčšinou ako lahodný dezert kedykoľvek počas dňa. V oboch prípadoch je však zaručeným úspechom. Prečo sa vlastne volá cappuccino?
Zdá sa, že názov vznikol zlúčením farby oblečenia, ktoré nosia mnísi Kapucíni a odtieňom, ktorý vznikne zmiešaním mlieka a kávy. Hustý krém pre cappuccino tak charakteristický vznikne spenením mlieka naparovaciu dýzou na espresso stroji. Práve ním sa cappuccino odlišuje od klasického latte. Pravé talianske cappuccino má krásnu nadýchanú, ale celistvú penu bez veľkých bubliniek. Na prípravu perfektného cappuccina vplýva nielen kvalita mlieka, ale aj veľa iných faktorov ako napríklad: správny tvar, materiál, spôsob napeňovania , servírovanie a profesionalitu barmana.
Výroba cappuccina:
Na výrobu perfektného cappuccina treba:
-zatiaľ čo peníte mlieko pripravte šálku espressa .Pokiaľ ste ho pripravili dlhší čas pred výrobou mlieka, môže nadobudnúť spálenú príchuť. – napeňujte mlieko kým nedosiahne teplotu 65-70 stupňov.
Správny pomer cappuccina je: 1/5 espressa, 2/5 mlieka a 2/5 peny – napeneného mlieka).

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.