Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Tovaroznalectvoćaj

Lapacho čaj - liek z dažďového pralesa


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 8 Apr. 2015

Počet videní: 1087x

Ďalšie články užívateľa
Lapacho čaj - liek z dažďového pralesa

„Božský strom“ Tabebuia impetiginosa dorastá do obrovských výšok (aj 30 metrov) a dožíva sa úctyhodného veku (viac ako polstoročie) a vo vnútornej časti svojej kôry skrýva bohatstvo látok, z ktorých sa vyrába lahodný nápoj. Inkovia jeho blahodarné účinky poznali už v dávnych časoch, v súčasnosti sa nimi môžeme obohatiť i my.

Dočervena sfarbená kôra Tabebuie je základom čaju lapacho a samotná Tabebuie je považovaná za jednu z najliečivejších rastlín na svete. Má protibakteriálne a antivírusové účinky, vysoký obsah železa stimuluje tvorbu krviniek, ľuďom trpiacim na cukrovku pomáha brzdením príjmu cukrov, čo ocenia i tí, ktorí večne trpia nadváhou. Vylučuje z tela škodlivé látky a toxíny, je bohatý na antioxidanty, redukuje rakovinotvorné látky, pôsobí protizápalovo, regeneruje cievy, rany, lieči ekzémy, psoriázu. Jeho najväčšia sila pramení v budovaní pevnej imunity jedinca, ktorá ho dokáže ochrániť pred čímkoľvek.

Jednu kopcovitú čajovú lyžičku lapacha povaríme 12 až 15 minút v troch deci vody a ďalších 15 minút lúhujeme. Čaj podávame teplý a neochutený trikrát denne po dobu dvoch týždňov.

L.Z.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.