Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
ManažmentKalkulácie a cenotvorba

Výpočet marže na cocktaily


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 13 Jún 2013

Počet videní: 2098x

Ďalšie články užívateľa
Prílohy
Výpočet marže na cocktaily

Tu je pre vás excelová tabuľka ktorá vám s tým pomôže a umožní vám mať prehľlad ako boli drinky nacenené. Ak vám dodávaťel zvýši cenu niektorej z ingrediencií jednoducho ju len stačí prepísať a celková cena cocktailu sa vám odznova preráta. V tejto jednej excelovej tabulke možete mať uložené všetky cocktaily z vašeho menu, jednoducho stačí pridať nový sheet a prekopírovať obsah tabulky (ako je to ukázané na príklade - nový cocktail 1 a 2)

Čo je to BEVERAGE COST, ktorého percentuálne číslo musíte zadať?
Beverage cost sú náklady na drink vydelené predajnou cenou a vynásobené číslom 100. Čím vyšší beverage cost tým menšia marža na drinku. Obvykle sa beverage cost pohybuje na úrovni 20%.

Vyplnajte iba polia vyznačené žltou farbou!!!

Tabuľku stiahnete napravo v PRÍLOHÁCH

Ak máťe neaký dotaz kľudne napíšte do komentu a my veľmi radi poradíme smile

Komentáre (2)
  • avatar

    Super vec, jednoduche a velmi prehladné. Mohli by ste neakú tabuľku na nacenovanie jedál urobit :D

    26. Apr. 2015 - 0:11 pridal Martin Kovalik
  • avatar

    Ahoj Martin, samozrejme pripravujeme aj tabuľku nacenovania jedál už čoskoro smile

    26. Apr. 2015 - 13:46 pridal GastroSlovnik
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.