Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Nedeľa, 17 Feb. 2019 · Dvojica #7
Kuchárske techniky

Smoking Gun – údiaca pištoľ Video icon


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 1 Aug. 2011

Počet videní: 5947x

Ďalšie články užívateľa
Galéria obrázkov
Title
Viac obrázkov
Video k článku
Video
Smoking Gun – údiaca pištoľ

Údiaca pištoľ je perfektným doplnkom akejkoľvek kuchyne alebo baru. Táto malá príručná domáca udiareň vám umožní rýchlo a jednoducho dokončiť výrobky prírodným studeným dymom, bez pridania teploty. S nástrojom Smoking Gun dodáte akémukoľvek pokrmu – mäsu, zelenine, rybám, dymovú príchuť a arómu .

Smoking Gun je vhodný i na citlivé pokrmy, ako sú syry. Keďže pracuje so studeným dymom, výsledný produkt je pevný a neroztápa sa. Vyúdiť môžete i inak citlivé potraviny ako maslo, ustrice, šaláty, čokoládu, snehové pusinky. Výnimkou nie sú ani údené omáčky, marinády alebo octy. Ventilátor je vyrobený z ťažkých kovov, preto aj keď sa zahreje, vaše pokrmy neroztopí. Smoking Gun je výborný na dokončenie jedál, ktoré ste pripravili metódou sous-vide alebo podobnou metódou, pri ktorej nie je jedlo priamo vystavené tepelnému zdroju, ohňu či dymu. Dym môžete pridať aj do nápojov a kokteilov. Nebojte sa Krvavej Mary s arómou jablone alebo drinku Manhattan s cigarovým dymom. Môžete si vytvoriť klasické príchute s využitím dreva z jablone a bieleho orechu alebo rozšírte varenie o vašu kulinársku kreativitu. Použite arómu čajovníka, korenín alebo dokonca kvetov.

V každom balení Smoking Gun na vás okrem údiacej pištole čaká osemnásťstupňový predlžovací trysk, akrilový podstavec, pohár pilín jablone, čerešne alebo bieleho orecha, baterky a leták s podrobnými inštrukciami. Piliny na údenie sú vyrobené zo stopercentne prírodného sušeného dreva, ktoré pochádza z obnoviteľných sadov z Kalifornie a okolitých oblastí. Jeden pohár vám vystačí na zhruba tristo použití. Výhodou údiacej pištole oproti tradičným formám, ktoré používajú vyššiu teplotu a dlhší čas prípravy, je ľahšia infúzia a jemný povrch dymu.

Používanie Smoking Gun nie je nijako náročné. Stačí naložiť udiareň drevenými štiepkami, zapnúť prístroj, potom zapáliť, a „strieľať“ dym z pištole dovnútra pokrytej nádoby. Jedlo vystavujte dymu od 30 do 60 sekúnd. Ak chcete zvýšiť dymovú príchuť, celý proces zopakujte s čerstvým dymom.

Zdroj cuisinetechnology.com

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.