Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3
Novinky Produkty

Vína z granátových jabĺk vinárstva Rimon Wines z Izraela Video icon


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 21 Apr. 2016

Počet videní: 571x

Ďalšie články užívateľa
Video k článku
Video
Vína z granátových jabĺk vinárstva Rimon Wines z Izraela

Otec a syn, Gaby a Avi Nachmiasovci, sa v jeden deň rozhodli vypestovať dokonalejšiu verziu granátového jablka, ktorého plody by okrem šťavnatejšej a sladšej dužiny obsahovali i oveľa viac vitamínov a antioxidantov.

Spojením tradičných zberačských postupov vyšľachtených plodov s modernými technológiami sa im podarilo vytvoriť na svete jedinečné granátové víno vyrábané zo 100 percentnej šťavy granátového jablka bez pridania cukru.
Zrelé ovocie sa zbiera, triedi a roztláča špeciálnymi strojmi, ktoré dôkladne vytlačia šťavu z každého zrnka granátového jablka. Nasleduje kvasný proces a dozrievanie vína vo francúzskych dubových sudoch, kde víno naberie typickú jemnosť, sýtu karmínovú farbu a hlavne jedinečnú a pôsobivú chuť.
Začiatky vína Rimon sa viažu s rokom 2003, keď ponúkli trhu limitovanú edíciu (2000 kusov) dezertného vína. Nadšené ovácie a ocenenia jeho kvality znamenali pre izraelskú rodinu Nachmiasovcov obrovský úspech a o rok neskôr sa vináreň rozrástla do typických plno škálových rozmerov s komerčnou produkciou.
Vinica Rimon, nazvaná po karmínovom plode (rimon znamená v hebrejčine granátové jablko), stojí na náhornej rovine 3000 kilometrov nad morom v srdci ovocného sadu Nachmiasovcov. Budova vytesaná zo skaly skrýva v sebe všetky nástroje a procesy, ktoré napomáhajú k vzniku tohto originálneho vína (oddelenie na výrobu šťavy, kvasnú nádrž, sklad so sudmi). Súčasťou Rimon-u je i obchodík, ktorý okrem niekoľkých druhov vín ponúka i iné produkty vyrobené z plodov sadu Nachmiasovcov (šťavy, džem, kozmetické produkty, a iné).
Používaním tradičných techník výroby vína si granátový mok v sebe uchováva dominantnú chuť granátového jablka a všetky zdravé zložky tohto antického ovocia. Skrýva v sebe vitamíny A, B a C, železo, vápnik a ostatné minerály, a najmä antioxidanty, ktoré svojou činnosťou zabraňujú vzniku srdečných chorôb, aterosklerózy a uľahčujú hojenie zápalov. Konzumovanie granátového jablka je prospešné pre diabetikov a ľudí trpiacich vysokým krvným tlakom.
Vína Rimon a vinica rodiny Nachmiasovcov nachádzajúca sa v srdci Galilejských kopcov na okraji Moshav Kerem Ben Zimra sú svetovým unikátom spojenia vínnych tradícii Svätej zeme a vynaliezavej kreativity farmárov, otca a syna.

Zdroj: rimonwines.com

L.Z.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.