Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Štvrtok, 23 Nov. 2017 · Dvojica #6

GastroSlovník

Pridať výraz do slovníka
  • Stromboli (Stromboli, Stromboli)

    Stromboli je niečo podobná ako pizza Calzone ale v menšom vydaní. Jedná sa vlastne o placku z cesta…

  • Cost of Sales (Náklady na pedaný tovar, Cost of Sales)

    čo je znamená Cost of Sales? Cost of Sales je to isté ako CoGS

  • CoGS (CoGS - Náklady na predaný tovar, Cost of Goods Sold)

    Čo znamená CoGS? Cost of Goods Sold – priame náklady predaného tovaru, alebo náklady na tovar ktorý…

  • Shou Mei Tea (Shou Mei čaj, Shou Mei Tea)

    Shou Mei tiež nazývaný Long Noble Life Eyebrow je druh bieleho Čínskeho čaju zloženého z čajových…

  • Espresso Tonic (Espresso Tonic, Espresso Tonic)

    Espresso Tonic je osviežujúci nápoj pripravený z toniku a espressa. Do pohára vložíme ľad nalejeme…

  • Vietnamská Káva (Vietnamská káva, Vietnam Coffee)

    Vietnamská káva sa pripravuje zo špeciálnej zmesi kávy v Phin filtri a je podávaná s kondenzovaným…

  • Flambe Trolley (Flambovací vozík, Flambe Trolley)

    Flambovací vozík ksa používa na flambovanie pokrmov priamo pri stole hosta v restaurácii. Viac o…

  • Wakame (Wakame, Wakame)

    Wakame sú morské riasy nasladlej chuti, používané zvačša do polievok alebo šalátov.

  • Ucha (Ucha, Ucha)

    Stará Ruská rybia polievka.

  • Trenne (Trenne cestoviny, Trenne)

    Trenne sú cestoviny v tvare penne, len majú trojúholníkový profil.

  • Tahini (Tahini pasta, Tahini)

    Tahini je pasta z drtených sezamových semienok a prídavkom yvyčajne morskej soli.

  • Aarey (Aarey)

    Tradičný indiánsky tvrdý syr, vyrábaný v USA.

  • Cannolo - Cannoli (Cannoli, Cannolo - Cannoli)

    Cannoli alebo v jednotnom čísle Canollo je dezert pochádzajúci zo Sicílie. Dezert je v tvaru trubičky…

  • Churro (Churro, Churro)

    Dezert z vyprážaného cesta podávaný s horúcou čokoládou populárny v Španielsku, Francúzsku…

  • Kakigori (Kakigori)

    Kakigori je Japonský dezert vyrobený z ľadovej drťe, ktorá je ochuťená rôznymi príchuťami.

  • Takoyaki (Takoyaki, Takoyaki)

    Takoyaki je Japonské vyprážané predjedlo z múčneho cesta v tvare gulôčok, plnené zväčša chobotnicou…

  • Moči - Mochi (Moči, Mochi)

    Moči sú Japonské ryžové koláčiky vyrobené z ryžovej pasty. Vyrábajú sa v roznych chuťových…

  • Burek - Börek (Burek, Burek - Börek -Lakror)

    Burek alebo börek je smažené alebo pečené pečivo z lístkového cesta plnené syrom (zväčša…

  • Provoleta (Provoleta)

    Argentínske predjedlo, je to vlastne grilovaný plát syru provolone s grilovanou paradajkou a šalátom.

  • Pljeskavica (Pleskavica)

    Balkánska zmes mletého hovädzieho, bravčového alebo jahňacieho mäsa plnená syrom v tvare fašírky…