Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 7 Aug. 2020 · Dvojica #2

GastroSlovník

Pridať výraz do slovníka
  • Edamame (Mladá zelená sója, Edamame)

    Edamame je zelenina zelenej farby bežne známa ako mladá zelená sója. Edamame vyzerá ako veľká…

  • Yuzu (Yuzu, Yuzu)

    Yuzu je ázijský citrus, ktorý vyzerá ako žltá mandarínka so zelenými fliačkami. V priemere má…

  • Yujacha (Yujacha, Yuja cha, Yujacha)

    Yujacha je výraz Kórejský citrónový čaj, pripravený z citrónovej alebo yuzu

  • Matoliny (Matoliny)

    Matoliny sú výlisky hrozna obsahujúce strapinu, šupky a zrnká hrozien.

  • Kryomacerácia (Kryomacerácia)

    Kryomacerácia je proces nakvášania rmutu

  • Ku ting (Cesmína veľkolistá, Ku Ting)

    Ku Ting – Cesmína veľkolistá je čínskou variantou cesmíny paraguayskej známej pod názvom maté.…

  • Snúbenie vína a jedla (Snúbenie vína a jedla)

    S výberom najvhodnejšieho vína k jedlu alebo naopak Vám pomože naša aplikácia “párovač vín…

  • Teroldego (Teroldego)

    Teroldego je Talianska červená odroda vinnej révy z oblasti Trentina.

  • Saperavi (Saperavi)

    Saperavi je názov vína a taktiež hroznovej odrody z Gruzínska. Vína z tejto odrody sú nezvyčajnej…

  • Sasella (Sasella)

    Sasella je Talianske červené víno z Lombardie, vyrobené z odrody nebbiolo.

  • Skenderbeu (Skenderbeu)

    Konjak Skenderbeu (Tre Ye brandy) je výraz pre Albánske brandy z Tirany.

  • Slavianka (Slavianka)

    Slavianka je Bulharské biele víno.

  • Slivova (Slivova)

    Bulharský názov pre slivovicu.

  • Birria (Birria, Birria)

    Birria je Mexické slávnostné jedlo pôvodom z oblasti Jaslico. Jedná sa o pikantné dusené mäso…

  • Debarasovať (Debaras, debarasovať)

    Slovo debarasovať označuje v gastronómii odnášanie použitého riadu zo stola (upratanie po hosťovi,…

  • Arrack (Arrack)

    Arrack je destilát vyrobený z fermentovaného obilia, ovocia, cukrovej trstiny alebo palmového cukru.…

  • Lambanog (Lambanog)

    Lambanog je druh ryžového vína vyrábaného na Filipínach.

  • Gilt-head (sea) bream (Pražma kráľovská, Gilt-head (sea) bream, Dorade, Dorade, Orata)

    Táto morská ryba má najchutnejšie a najjemnejšie mäso zo všetkých druhov Pražmy. Prívlastok…

  • Cabernet moravia (Cabernet Moravia)

    Pôvod: odroda vyšľachtená Lubomírom Glosom v Moravskej Novej Vsi. Táto odroda vznikla krížením…

  • Alibernet (Alibernet)

    Pôvod: táto odroda bola vyšľachtená na Ukrajine (mesto Odesa) v roku 1950. Na Ukrajine známa…