Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 18 Sep. 2021 · Dvojica #3

Vodka

Pridať výraz do slovníka
Slovenský výrazVodka
Slovenský výklad

Na výrobu vodky sa môže použiť akákoľvek rastlinná hmota obsahujúca dostatočné množstvo škrobu alebo cukru. Väčšinou sa destiluje z obilia ako jačmeň, pšenica, raž, z cukrovej repy, melasy, zemiakov, sójových bôbov, hrozna a iné. Z týchto surovín sa najprv vyrobí kašovitá hmota, ktorá sa povarí a pomelie. Do vzniknutej masy sa pridajú kvasnice na fermentáciu a mok je pripravený na destiláciu.Podľa európskych i amerických právnych prepisov nemôže klasická vodka obsahovať žiadnu výraznú arómu, farbu a chuť. Toto sa dosiahne silnou filtráciou cez drevené uhlie, riečny piesok a iné pre značku špecifické médiá a to počas destilácie alebo až po nej. Celý článok nájdete TU


Späť na výsledky hľadania