Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Dezerty

0vocné srdce zo snehu


0vocné srdce zo snehu
Ingrediencie
  • 7 bielok
  • 400 gramov práškového cukru
  • štipka soli
  • 100 gramov mletých vlašských orechov
  • 150-200 gramov horkej čokolády
  • 250 gramov mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • rôzne druhy ovocia
Popis prípravy jedla
Príprava

Na papier na pečenie nakreslíme tvar torty.

Výroba

Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie.
Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť.
Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 3 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty.Primiešame orechyDáme piecťČokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanieČokoládovou hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúťSmotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarponeSnehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocieVrstvy opakujemeA dozdobíme
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 2 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa