Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Šaláty

Šalát z husacích pŕs


Ingrediencie
  • (45 ml) olivový olej
  • (60 ml) slanina
  • (1 ks ) údené husacie prsia
  • soľ
  • čierne korenie
  • (80 ml) portské víno
  • (60 ml) vínný ocot
  • (560 g) špenát
Popis prípravy jedla
Príprava

- slaninu si pokrájame na kocky
– z husacích pŕs odstránime kožu a pokrájame ich na malé kúsky

Výroba

Do hrnca si vložíme 2 ml oleja, vložíme slaninu, popražíme, po dvoch minútach vložíme husacinu, popražíme asi 3 minúty, osolíme a okoreníme.
Po chvíľke zalejeme portským, vínným octom a varíme, pokým sa obsah nezmenší na polovicu.
V druhej miske si rozmiešame špenát s olejom , osolíme, okoreníme .
Na špenát si nalejeme uvarenú husacinu a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 21 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa