Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Dezerty

Anglický čokoládový puding


Ingrediencie
  • (3 lyžičky) kakao
  • (1-2 lyžice) smotana
  • (60 g) cukor
  • (1/8 l) mlieko
  • (125 g) žemľová strúhanka
  • (50 g) maslo
  • (2 ks) vajcia
  • (1 lyžica) koňak
  • (2 lyžice) jemne postrúhané mandle
  • (1/2 lyžičky) prášom do pečiva
  • (60 g) múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si nasypeme žemľovú strúhanku,kakao, prilejeme mlieko, smotanu a necháme niekoľko minút postáť.

Výroba

Do druhej misky si pridáme maslo a cukor, vymiešame do penista, pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a pomiešame.
postupne pridáme odstátu žemľovú zmes, jemne postrúhané mandle a prilejeme koňak.
Na záver pridáme sneh z bielkov, prisypeme trocha cukru a celú zmes nalejeme do formy.

Dokončenie

Naplnenú formu vložíme do vodného kúpeľa, necháme uvariť a nakoniec servírujeme spolu s vychladeným vanilkovým krémom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 25 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa