Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Artičoky s provensálskou omáčkou


Ingrediencie
  • (1-2 ks) stredne veľké artičoky
  • (2-3 polievkové lyžice) olivový olej
  • (1/4 malej lyžičky) provensálske korenie
  • morská soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Na začiatok si odrežte stonku, položte ich do vody a uvarte, pokým nezmäknú.
Uvarené artičoky nechajte odkvapkať, ak sú odkvapkané, otočte ich smerom nadol a pritlačte tak veľmi, ako je možné ale uchovajte ich celé.
Teraz si zoberieme panvicu, necháme ju rozpáliť, pridáme olivový olej, zohrejeme ho, vložíme artičoky, prikryjeme ich pokrievkou a potom zaťažíme al. nejakým iným spôsobom znížime ich objem.
necháme ich 8-10 minút variť, pokým nám listy nezhnednú.
Hotové jedlo servírujeme na veľkom tanieri spolu so soľou a korením.
PROVENSALSKA OMACKA:
Do misky si prisypeme majorán, bazelku, tymian a iné rôzne korenie, všetko dobre premiešame . Ak máme môžeme pridať i levanduľový prášok.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 31 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa