Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Dezerty

Bábovka


Ingrediencie
  • (300 g) múka
  • (20 g) droždie
  • (1/8 l) mlieko
  • (160 g) maslo
  • (4 ks) žĺtky
  • (75 g) cukor
  • (4- 5 lyžíc) hrozienka
  • (1 lyžica) rum
  • postrúhaná citrónová kôra
  • strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Do hrnca si nalejeme mlieko, zohrejeme ho, odstavíme a pridáme do neho droždie a maslo.

Výroba

Postupne primiešame cukor, vanilkový cukor, lyžicu rumu, postrúhanú citrónovú kôru a na záver žĺtky. Pomaly sypeme múku a medzitým tuho rozšľaháme.
Rozšľahané cesto necháme postáť, neskôr pridáme hrozienka, kt. sme si obalili v múke.
Formu na pečenie si vymastíme, vysypeme strúhankou a nalejeme pripravené cesto.
Vo forme necháme cesto nakysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť.

Dokončenie

Vo forme necháme cesto nakysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť.
Hotovú upečenú bábovku necháme vychladiť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa