Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Streda, 16 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Balatónska špecialita


Balatónska špecialita
Ingrediencie
  • 500g pekného bravčového pliecka
  • 1PL bravčovej masti
  • 3 sladkokyslé uhorky
  • 100ml plnotučnej horčice
  • kúsok červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • 1 čili paprička
Popis prípravy jedla
Výroba

Mäso nakrájame na tenučké rezance s 3mm hrúbkou, to preto aby sa dalo rýchlo tepelne upraviť. Mäso sa dobre na tenko krája mierne zmrazené. Uhorky aj papriku nakrájame na drobné kocky. Na veľkú, alebo čo najširšiu panvicu, dáme lyžicu bravčovej masti a necháme roztopiť pri strednej teplote, po roztopení pridáme ohrev naplno a dáme na panvicu postupne mäso. Opekáme a stále miešame asi 2-3 minúty, kým mäso nezmení farbu, potom pridáme uhorky a papriku. Nesolíme, iba okoreníme, pridáme čili papriku, alebo feferónku, jedlo má byť mierne pikantné. Po odstavení asi po minúte pridáme horčicu; ktorá urobí výbornú omáčku; majorán, zamiešame a poprípade ešte dosolíme. Celá tepelná príprava by mala trvať asi 8-10 minút. Podávame s chlebom. Výborná špecialitka. Dobrú chuť!

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
mäso treba nakrájať na tenučké pásikypapriku a uhorky na drobné kocky, paprika môže byť aj zaváraná, ale lepšia je čerstvána širokú panvicu dáme lyžicu mastipridáme mäsopo opečení mäsa cca 2minúty, pridáme papriku a uhorkypo odstavení zo sporáka pridáme horčicu, dochutíme majoránkou a soľou a môžme podávaťDobrú chuť!
Autor receptu

Meno: gupka

Pridané: 18 Feb. 2012

Ďalšie recepty užívateľa