Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Grécky závin z baraniny


Ingrediencie
  • (500 g) baranie mäso
  • (1 ks) cibuľa
  • (2 lyžice) olej
  • (1/2 strúčika) cesnak
  • (1-2 lyžice) paradajkový pretlak
  • (1/2 l) biele víno
  • tymian
  • (1 ks) bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • múka
  • (25 ks) olivy
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si pripravíme a poriadne umyjeme mäso, pokrájame ho na kocky a vložíme do hrnca, kde sme si nechali na rozpálenom oleji podusiť najemno pokrájanú cibuľu.

Výroba

Ak je mäso opražené, pridáme pretlačený cesnak, prilejeme víno a necháme vrieť, pokým sa tekutina neodparí.
Po odparení pridáme ostatok vína, paradajkový pretlak, tymian, bobkový lis, premiešame a necháme variť.

Dokončenie

Krátko pred podávaním( ak je už mäso mäkké) zahustíme omáčku prisypaním múky, pridáme olivy a necháme niekoľko minút postáť.
Hotové jedlo podávame na tanieroch, kt. sme si potreli cesnakom a ako prílohu servírujeme chlieb, najlepšie biely.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 27 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa