Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Mäso

Baranie ragú


Ingrediencie
  • (750 g) baranie pliecko
  • (250 g) biela fazuľa
  • bravčová nožička
  • (100 g) bravčové kožky
  • (2 strúčiky) cesnak
  • (2 lyžice) paradajková kaša
  • (5 dl) vývar
  • bravčová masť
  • klinčeky
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok varenia si vysypeme fazuľu do vody a necháme asi 4 hodiny odstáť.
Neskôr vodu zlejeme a namočenú fazuľu dáme do druhej osolenej vody.

Výroba

K fazuli pridáme do vody cibuľu, do kt. sme napichali klinčeky, cesnak, bravčové kožky, nožičku a všetko spolu necháme asi 1 hodinu povariť.
Po druhé si zoberieme mäso, zbavíme ho blán, rozkrojíme na niekoľko kúskov a opečieme ich na vopred rozpálenom oleji.
Po opražení pridáme ku mäsu jemne nasekanú cibuľu, soľ, nalejeme trochu vývaru, paradajkovú kašu a necháme podusiť.

Dokončenie

Na záver pridáme mäkkú fazuľu ku mäsu, ďalej na kocky pokrájanú mrkvu a necháme asi 30 minút povariť.
Hotové jedlo servírujeme z nádoby, v kt. sa pripravovalo.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa