Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Mäso

Baranina pečená


Ingrediencie
  • (500 g) baranie mäso
  • kyslé mlieko
  • soľ
  • (50 g) masť
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • mletý fenikel
  • mletá rasca
  • (2 ks) klinček
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si mäso v celku, odstránime blany a všetkú mastnotu a vložíme do mlieka.
Takto necháme mäso odstáť asi 5 hodín.

Výroba

Po odstáti mäso vyberieme, osušíme, z každej strany osolíme a položíme na pekáč, kt. sme si zo spodu vymastili.
Na pekáči mäso ešte okoreníme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orechom, mletým feniklom, mletou rascou a klinčekmi.
Vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť.
Počas pečenia neustále prilievame vodu a polievame vlastnou šťavou.

Dokončenie

Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, pokrájame ho na porcie a servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa