Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Omáčky

Bernská omáčka


Ingrediencie
  • (150 g) maslo
  • (0, 5dl) ocot
  • (2 ks) žĺtky
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 lyžička) estragón
  • (1 lyžička) zelená petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si rajnicu, prilejeme ocot, jemne nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, estragón, podľa chuti čierne korenie a necháme povaiť.

Výroba

Ak sa veľká časť octu vyparí, celú zmes precedíme cez sítko do ďalšej rajnice, tam pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a vložíme celú rajnicu do nádoby s horúcou vodou.
Po niekoľkých minútach ju vyberieme a pridáme maslo.
Znova vložíme do vody a zohrejeme ju.

Dokončenie

Na záver pridáme do omáčky estragón a zelenú petržlenovú vňať .
Hotovú omáčku servírujeme k jedlu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 21 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa