- 150 g kokosová múka (kúpite v predajni so zdravou výživou)
- 50 g kokos
- 40 g trstinový cukor
- 4 vajcia
- 50 ml kokosový olej
- 300 ml mlieko
- 2 ČL kypriaci prášok z vínneho kameňa (môžete použiť aj obyčajný)
- Broskyne alebo broskyňový kompót
- Tortová forma priemer cca 25 cm
Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a z bielkov vyšľaháme sneh.
Výroba
Do misy vsypeme kokosovú múku, kokos, kypriaci prášok. Spolu premiešame a vlejeme vyšľahané žĺtky. Pridáme olej ,mlieko premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Cesto je suchšie ako bežné korpusy. Preto cesto vysypeme do formy vymazanej kokosovým olejom a rukou rovnomerne roztlačíme po celej forme.Broskyne nakrájame na plátky a poukladáme na vrch cesta. Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45-60 minút..
Dokončenie
Podávame s lyžičkou jogurtu a škoricou
-
Nebol pridaný žiadny komentár.