Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Pondelok, 11 Dec. 2017 · Dvojica #4
Dezerty

Bezlepkový kokosový koláč


Bezlepkový kokosový koláč
Ingrediencie
  • 150 g kokosová múka (kúpite v predajni so zdravou výživou)
  • 50 g kokos
  • 40 g trstinový cukor
  • 4 vajcia
  • 50 ml kokosový olej
  • 300 ml mlieko
  • 2 ČL kypriaci prášok z vínneho kameňa (môžete použiť aj obyčajný)
  • Broskyne alebo broskyňový kompót
  • Tortová forma priemer cca 25 cm
Popis prípravy jedla
Príprava

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a z bielkov vyšľaháme sneh.

Výroba

Do misy vsypeme kokosovú múku, kokos, kypriaci prášok. Spolu premiešame a vlejeme vyšľahané žĺtky. Pridáme olej ,mlieko premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Cesto je suchšie ako bežné korpusy. Preto cesto vysypeme do formy vymazanej kokosovým olejom a rukou rovnomerne roztlačíme po celej forme.Broskyne nakrájame na plátky a poukladáme na vrch cesta. Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45-60 minút..

Dokončenie

Podávame s lyžičkou jogurtu a škoricou

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 25 min.

Príprava surovín: 25 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 23 Nov. 2015

Ďalšie recepty užívateľa