Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Dezerty

Bezlepkový opitý sladký chlebík


Bezlepkový opitý sladký chlebík
Ingrediencie
  • 4 vajcia, 1 a 1/2 hrnčeka kukuričnej hladkej múky, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 lyžice margarínu Rama, 3 vrchnáčiky rumu
Popis prípravy jedla
Výroba

Bielky vymiešame s 2 lyžicami cukru na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 2 lyžicami cukru, primiešame vanilkový cukor, roztopený margarín a vyšlahaný sneh. Pridáme múku, rum a vymiešame. Na záver primiešame kypriaci prášok. Cesto vylejeme do predom vymasteného srnčieho chrbáta a pečieme na 160°C cca 20 minút.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 30 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: iva

Pridané: 13 Nov. 2013

Ďalšie recepty užívateľa