Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Omáčky

Boloňská omáčka


Ingrediencie
  • (250 g) hovädzie mäso
  • (2 lyžice) paradajkový pretlak
  • (50 g) šunka
  • (2 dl) vývar
  • (2 lyžice) olej
  • (1/2 lyžice) hladká múka
  • (1 ks) cibuľa
  • (2 ks) mrkva
  • (1 ks) zeler
  • (20 g) huby
  • (1 dl) červené víno
  • majorán
  • tymian
  • muškátový orech
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Do panvice si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme očistenú a jemne nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler, na menšie kúsky pokrájané mäso a šunku a necháme podusiť.

Výroba

Po niekoľkých minútach ochutíme soľou, korením a nalejeme víno.
Ak sa všetká tekutina odparí, rajnicu odstavíme, zaprášime múkou a znova postavíme na sporák. Pomaly primiešavame vývar a paradajkový pretlak a necháme povariť.

Dokončenie

Na záver pridáme majorán, muškátový orech a ak je zmes hustá, prilejeme vývar.
Všetko spolu dôkladne premiešame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 21 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa