Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Bravčová panenka v orechovom kabáte


Bravčová panenka v orechovom kabáte
Ingrediencie
  • 600 g bravčová panenka
  • 300 g vlašské orechy
  • 2 bielky
  • kokosový olej
  • soľ
  • korenie
  • 400 g sladké zemiaky
  • 2 PL olivový olej
  • rukola
  • cherry paradajky
Popis prípravy jedla
Výroba

Bravčovú panenku odblaníme. Nakrájame na hrubšie kúsky a roztlačíme päsťou.
Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť.
Vlašské orechy posekáme v mixéri. Bielky rozšľaháme v tanieri. Odležanú panenku namočíme do bielkov a obalíme v nasekaných vlašských orechoch. Orechy dobre pritlačíme a takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán na rozohriatom kokosovom oleji.
Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom ,osolíme, dobre premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Dokončenie

Na tanier si poukladáme rukolu a cherry paradajky. Na vrch položíme opečenú bravčovú panenku . pridáme upečené sladké zemiaky a môžeme podávať.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 12 Okt. 2015

Ďalšie recepty užívateľa