Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 17 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Bravčové karé v zemiakovom kabáte


Bravčové karé v zemiakovom kabáte
Ingrediencie
  • 700 g bravčové karé
  • 200 g batáty (sladké zemiaky, môžete použiť aj obyčajné zemiaky)
  • 100 g maslo
  • 300 g hladká špaldová múka
  • tymián, oregano,petržlnová vňať
  • 2 Pl strúhanka
  • 4 plátky šunky
  • 1 vajce na potretie
  • soľ
  • olivový olej
  • Príloha
  • 4 ks zemiaky
  • 4 ks mrkva
  • 20 g maslo
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si dáme uvariť batáty v šupe. Keď sú uvarené a vychladnuté ošúpeme ich a na jemnom strúhadle nastrúhame. Pridáme múku a mäkké maslo ochutíme soľou a vypracujeme vláčne cesto. Cesto odložíme do chladničky na 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme karé.
Na rozohriatom oleji karé prudko opečieme z každej strany. Potom ho preložíme do zmesi, ktorú sme si urobili z byliniek, strúhanky a soli a dobre pritlačíme zmes z každej strany.

Výroba

Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme cca na hrúbku 1 cm.Odrežeme si kúsok cesta, ktoré si odložíme na zdobenie. Keď je cesto rozvaľkané,položíme do stredu mäso a zabalíme ho. Takto pripravené mäso preložíme do pekáča s papierom na pečenie. Poukladáme na vrch šunku a z cesta ktoré sme si odložili urobíme z nakrájaných pásikov na vrch mriežku. Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme hodinu prikryté, potom karé odokryjeme a 30 minút dopekáme.

Dokončenie

Príloha
Zemiaky si uvaríme v šupe. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a opečieme na masle. Zemiaky ošúpeme, roztlačíme a pridáme k dusenej mrkve. Dochutíme soľou a podávame s pečeným karé.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 26 Okt. 2015

Ďalšie recepty užívateľa