Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Bravčové mäso so zeleninou


Ingrediencie
  • (70 dkg) bravčové mäso
  • (2 ks) cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • (2 ks) mrkva
  • (1/2 ks) karfiol
  • (1 konzerva) hrášok
  • (3 lyžice) kečup
  • (1 lyžica) horčica
  • (1 lyžica) masť
  • Zásmažka:
  • (1/4 l) zásmažka
  • (1 lyžička) sladká paprika
  • (1 lyžica) polohrubá múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme, umyjeme si mäso, pokrájame ho na plátky, naklepeme ich, nasolíme, okoreníme.

Výroba

Do nádoby si nalejeme olej, zohrejeme ho, pridáme masť, cibuľku, kt. sme si nadrobno nakrájali a zapeníme ju.
Na cibuľku vložíme mäso, osolíme, zamiešame, nalejeme trocha vody a necháme podusiť.
Ak je mäso mäkké, pridáme zeleninu, kt. sme si očistili a umyli, karfiol a na kolieska pokrájanú mrkvu. Podlejeme a necháme variť.

Dokončenie

Ak je aj zelenina mäkká, pridáme kečup, horčicu a hrášok. Všetko spolu zamiešame, pridáme smotanu, v kt. sme rozmiešali múku a červenú papriku a dovaríme.
Podávame spolu s varenými zemiakmi al. pohánkou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 05 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa