Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Bravčové medailóniky s oblohou


Ingrediencie
  • (1/2 kg) bravčové stehno al. sviečkovica
  • soľ
  • (60 g) masť
  • (15 g) paradajkový pretlak
  • (10 g) hladká múka
  • (20 g) maslo
  • (1/4 dl) biele víno
  • OBLOHA:
  • (4 ks) šampiňóny
  • (2 ks) paradajky
  • (4 ks) špargľa
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso si pokrájame na plátky, naklepeme, osolíme a na vopred zohriatej masti opečieme z oboch strán.
Na rovnakej masti opečieme aj šampňóny, na kolieska pokrájané paradajky a špargľu.

Výroba

Šťavu zaprášime múkou, pridáme maslo, paradajkový pretlak, nalejeme vodu a biele víno a necháme variť.
Správne uvarená je až po tom, ako sa tuk oddelí od šťavy.

Dokončenie

Na medajlóniky poukladáme opečenú zeleninu a šampiňóny a polejeme šťavou.
Ako oblohu odporúčame hranolky al. ryžu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 16 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa