Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Bravčová čína s hubami a vajcom ( Čína )


Ingrediencie
  • (100 g) bravčové mäso
  • (30 g) sušené huby
  • (1 lyžička) Solamyl
  • zázvor
  • mleté čierne korenie
  • muškátový kvet
  • (2- 3 lyžičky) sójová omáčka
  • (2 ks) vajcia
  • (1 strúčik) cesnak
  • (3 lyžice) olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si zoberieme huby, sparíme ich horúcou vodou a necháme asi 1 hodinu odstáť.
Po napučaní ich scedíme a pokrájame na menšie kúsky.Pokrájané huby si opražíme.

Výroba

‘Dalej si zoberieme mäso, pokrájame si ho na tenšie plátky, posypeme zázvorom, pridáme Solamyl, mleté čierne korenie, trocha múškátového kvetu, 1/2 sójovej omáčky a necháme odstáť asi 30 minút.
V panvici na vopred rozohriatom oleji si urobíme omeletu z rozšľahaného vajíčka a pokrájame ju na malé kúsky.N tretej lyžici oleja si opražíme na plátky pokrájaný cesnak, pridáme mäso a opečieme.

Dokončenie

Ak sa mäso sfarbuje do hneda pridáme hríby, omeletové kúsky, ostatok sójovej omáčky a dôkladne premiešame.
Hotové jedlo servírujeme spolu s ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa