Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Bravčové al. Hoväzie mäso v sladkokyslej omáčke ( čína )


Ingrediencie
  • (150 g) bravčové al. hovädzie mäso
  • (1 ks) vajcee
  • (25 g) hladká múka
  • (25 g) Solamyl
  • (12 lyžíc) rastlinný olej
  • (1 lyžica) paradajkový pretlak
  • (20 g) cukor
  • (1 lyžica) ocot
  • soľ
  • (1/2 pohára) slepačí vývar
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si vložíme vajce, vyšľaháme ho, pridáme múku, 2/3 Solamylu, vodu a vyformujeme cesto, do kt. zapracujeme kocky mäsa tak, aby bol každý kúsok z každej strany obalený.

Výroba

V(čšiu časť oleja si vylejeme na pnvicu, necháme rozpáliť, pridáme obalené mäso a vypražíme.
Vypražené kocky vyberieme a necháme odmastiť.
Vezmeme si druhú panvicu, nakvapkáme 2 lyžice oleja, necháme rozpáliť, priložíme paradajkový pretlak, cukor, ocot, soľ, slepačí vývar, ostatok Solamylu a dobre premiešame.

Dokončenie

Ak začne omáčka vrieť, pridáme odkvapkané kúsky mäsa a necháme variť.
Jedlo servírujeme ako hlavný chod s požadovanou oblohou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa