Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Bravčové jazyky a srdce na smotane


Ingrediencie
  • (2 ks) bravčové jazyky
  • (2 ks) bravčové srdcia
  • (1 ks) mrkva
  • (1 ks) petržlen
  • (1 ks) zeler
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 ks) bobkový list
  • (5 zrniek) nové korenie
  • (5 zrniek) čierne korenie
  • (2 lyžice) ocot
  • soľ
  • Omáčka:
  • vývar z jazykov a zo srdca
  • (1/2 l) kyslá smotana
  • (5 dkg) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si jazyky a srdcia a dôkladne ich umyjeme studenou vodou.
Zoberieme si hrniec a nalejeme olej.

Výroba

Do hrnca vložíme umyté mäso, nalejeme vodu, korenie, ocot, podľa chuti osolíme a necháme variť.
Asi v polovici varenia pridáme do zmesy očistenú a nepokrájanú zeleninu a cibuľu.
Ak nám mäso zmäkne, vyberieme ho, pridáme vodu, mäso si pokrájame na tenké sliže a vložíme do vývaru, kt. sme si precedili.

Dokončenie

Na záver všetko zalejeme smotanou, v kt. sme rozmiešali múku, povaríme a vložíme uvarenú a na kolieska nakrájanú mrkvu.
Pred servírovaním podľa chuti dosolíme a pridáme korenie.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 20 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa