Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Dezerty

Broskyňové rezy


Broskyňové rezy
Ingrediencie
  • 200 g maslo
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • práškový cukor na posypanie
  • 750 g broskýň
Popis prípravy jedla
Príprava

Broskyne umyjem, odkôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky.

Výroba

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme žĺtky, pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Na koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Rúru vyhrejeme na 175°c. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme broskyne. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút.

Dokončenie

Koláč pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 3

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do penyPostupne zašľaháme žĺtkyPridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškomNa koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenieNa cesto poukladáme broskyne
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 6 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa