Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 25 Jún 2017 · Dvojica #5
Iné

Brusnicovo-jablkový francúzsky toast


Brusnicovo-jablkový francúzsky toast
Ingrediencie
  • 2 ks francúzska bageta
  • 4 jablká
  • 1/4 čl mletá škorica
  • klinčeky
  • 4 PL trstinový cukor
  • 125 g sušené brusnice
  • 125g mandle
  • 250 ml ovocnej šťavy
  • 250 ml mlieko
  • 4 vajcia
  • muškátový orech
  • 2 PL maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Bagety si pozdĺžne rozkrojíme na štvrte a vložíme do maslom vymastenej misy na zapekanie.

Výroba

Na panvici rozohrejeme maslo , pridáme jablká, škoricu, podrvené klinčeky a dusíme asi 10 minút.Potom pridáme 2 PL trstinového cukru, premiešame a dusíme ešte 2 minúty.Necháme vychladnúť.
Bagety posypeme sušenými brusnicami na ktoré vylejeme vychladnutú jablkovú zmes. Vo väčšej mise rozmiešame spolu mlieko, ovocnú šťavu a vajcia. Takto pripravenú zmes nalejeme na vrch jabĺk a necháme 15 minút odstáť, aby sa mlieko vsiaklo.

Dokončenie

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 55 minút. Nakoniec 15 minút pred dopečením ešte posypeme podrvenými mandľami a dvoma lyžicami trstinového cukru.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 25 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 27 Nov. 2015

Ďalšie recepty užívateľa