- 100 g kuracie prsia ( môže byť aj mäso z pečeného kuraťa)
- 2 mrkvy
- 1 malá konzerva kukurice
- 1 cibuľa
- 2dcl šálka bulguru
- 4 dcl vody
- 1 PL olivový olej
- 50 g eidam do 30% tuku v suš.
Cibuľu s mrkvou ošúpeme. Cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu si nastrúhame na hrubom strúhadle.Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.
Výroba
Olivový olej si rozohrejeme vo vyššej panvici, pridáme cibuľu, mrkvu a kukuricu a spolu 5 minút za stáleho miešania opekáme. Pridáme nakrájané mäso a chvíľu dusíme. Pridáme premytý bulgur a zalejeme vodou. Ochutíme soľou a prikryté dusíme kým sa voda neodparí. Keď je bulgur hotový pridáme k nemu ešte strúhaný syr ,dobre premiešame a odstavíme na bok z ohňa.
Dokončenie
Rizoto naservírujeme na tanier a môžeme podávať s čerstvou zeleninou.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.