Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 25 Jún 2017 · Dvojica #5
Iné

Bulgurové rizoto


Bulgurové rizoto
Ingrediencie
  • 100 g kuracie prsia ( môže byť aj mäso z pečeného kuraťa)
  • 2 mrkvy
  • 1 malá konzerva kukurice
  • 1 cibuľa
  • 2dcl šálka bulguru
  • 4 dcl vody
  • 1 PL olivový olej
  • 50 g eidam do 30% tuku v suš.
Popis prípravy jedla
Príprava

Cibuľu s mrkvou ošúpeme. Cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu si nastrúhame na hrubom strúhadle.Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.

Výroba

Olivový olej si rozohrejeme vo vyššej panvici, pridáme cibuľu, mrkvu a kukuricu a spolu 5 minút za stáleho miešania opekáme. Pridáme nakrájané mäso a chvíľu dusíme. Pridáme premytý bulgur a zalejeme vodou. Ochutíme soľou a prikryté dusíme kým sa voda neodparí. Keď je bulgur hotový pridáme k nemu ešte strúhaný syr ,dobre premiešame a odstavíme na bok z ohňa.

Dokončenie

Rizoto naservírujeme na tanier a môžeme podávať s čerstvou zeleninou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 50 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 3 Nov. 2015

Ďalšie recepty užívateľa