Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

České zemiakové šklbance


Ingrediencie
  • (500 g) zemiaky
  • soľ
  • (150 g) hladká múka
  • (120 g) maslo
  • (120 g) mak
  • (120 g) práškový cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme si zemiaky, umyjeme, pokrájame na kocky a necháme uvariť v osolenej vode, pokým nie sú polomäkké.
Po uvarení polovicu vody vylejeme a ostatok zasypeme múkou.

Výroba

Trocha vody znovu prilejeme ku zemiakom a necháme odstáť (20 min.).
Po odstáti zemiaky prepasírujeme a vyformujeme cesto.
Z cesta odkrajujeme lyžičkou , kt. je namočená v masle šklbance.

Dokončenie

Šklbance ukladáme na misu, polejeme maslo, kt. sme si roztopili a posypeme makom a práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa