Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Chili con carne


Chili con carne
Ingrediencie
  • 3PL kokosového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500g hovädzieho mäsa (vhodné je hovädzie predné)
  • 400g lúpaných paradajok
  • 200g sterilizovaných červených fazúľ
  • 1ČL oregana
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1PL drvenej rasce
  • 2PL paradajkového pretlaku
  • chili paprička
Popis prípravy jedla
Príprava

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji. Potom pridáme prelisovaný cesnak.
Mäso umyjeme a pokrájame na veľmi malé kúsky, ktoré potom pridáme k cibuli. Osolíme, okoreníme a podusíme.

Výroba

Potom pridáme lúpané paradajky aj so šťavou, chili papričku a ostatné koreniny – drvenú rascu a oregano.
Správne podusené chilli con carne musí byť husté a šťavnaté.

Dokončenie

Fazule z konzervy scedíme. Pridáme ich do hrnca, zamiešame a privedieme do varu. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a varíme ešte 10 minút.

Chili con carne podávame s čerstvým pečivom.

Prajem Vám dobrú chuť!

Margita Víghová
Bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 8

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
nadrobno nakrájaná cibuľacesnak pretlačímemäso umyjememäso nakrájame na veľmi malé kockyna kokosovom oleji speníme cibuľupridáme cesnakpridáme mäso a osolímeokorenímepridáme čili papričkumäso dusíme pod pokrývkoudochutíme koreninamipridáme lúpané paradajkypridáme červenú fazuľunecháme variťnakoniec pridáme paradajkový pretlakchili con carnepodávame s čerstvým pečivom
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 17 Júl 2012

Ďalšie recepty užívateľa